Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
DCC Command Station, базирана на 16F628
widowmaker:
Именно :) (аз живях в Испания до края на август)
pach:
Аааа , и аз там си ги харесах нещата , ще помагаш ли!?
;D
widowmaker:
С какво точно искаш да помагам?
Там има всичко необходимо, е, платките са за отбиване на номера и според мен никак не стават - личи си, че ги е правил програмист, за който хардуера е тъмна индия :)
Аз поради тая причина съм си ги проектирал сам и съм направил промени - махнах интегралният Н-бридж и турих дискретен, както и промених захранването и сложих допълнителна филтрация на напрежението.
pach:
;D там платките са правени - 1. от автомат а не човек ...
-2 . ..и имат направени съзнателно грешки (от човек), за да вникнем в схемата... ;D
Ти на каква програма работиш по шаблоните?
Ако искаш може да се организираме да ги извадим в платкаджийница на приемливи цени (като за България - средно качество но стават , на средни цени ::)).
А инак и така ми помагаш , тъй като аз съм на по-ранен етап , и в момента нямам достъп до 16 бутонна клавиатура ,че пред нова година са изчерпали наличностите по познатите магазини и сайтове , пък да поръчвам една през мрежата не си струва парите.Та си свалих схемата от твойта платка (за всеки случай де ;))
Търся и вариант на PIC - чипчетата но флаш - базирани (буква F) за да ми е по сигурно ,че ще мога да коригирам кода в тях "по свой образ о подобие" , но по същата "празнична" причина за сега намерих само "твърдите" с букви "СЕ" . Впрочем L272D я взех в smd- варианта , та ми е любопитно , ти защо преминаващ на по съвременната SI9986 ?
Аз разполагам и с IRF7389 , но за съжаление не става за локомотивен декодер , тъй като няма "входната" схема и допълнителните части по вход го обезмислят.Но пък смятам да го приложа евентуално в помощни декодери (за аксесуари) .Какво ще кажеш?
widowmaker:
Платките са правени от човек на програма.
Работя основно с програми за платки от 20 години насам и знам кое с какво може да се направи.
Пик-ове дал господ, в комет продават почти всичко от производствената листа на майкрочип.
Платката за станцията и джойстика съм си ги правил за мен - т.е. нямам намерение да ги пускам в платкаджийница - всеки е в състояние да седне и да си доизкусури оригинала - векторен е и може да си импортва в корел, а оттам да се дооправи. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия