Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

DCC Command Station, базирана на 16F628

<< < (5/7) > >>

pach:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1037.msg15073#msg15073 date=1229338867 ---Платките са правени от човек на програма.
Работя основно с програми за платки от 20 години насам и знам кое с какво може да се направи.

--- Край на цитат ---

Ако имаш предвид испанските , настройките на програмата са странни , но всичко е въпрос на лични предпочитания , стил на работа и т.н. от "субективен" фактор. :)

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1037.msg15073#msg15073 date=1229338867 ---Пик-ове дал господ, в комет продават почти всичко от производствената листа на майкрочип.

--- Край на цитат ---

О да , но принципно ...
Я се опитай да намериш сега около празника , нещо ... преди средата на януари (пък през 2006 бе края на февруари) тоест когато им идват първите контейнери за годината .Говоря да отида в магазина и да си излезна с усмивка на уста - тоест има го , купих го...Иначе аз от Комет съм доволен , но щото си работим с поръчки , ама това става за проекти с предвидено повече време за реализация.

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1037.msg15073#msg15073 date=1229338867 ---Платката за станцията и джойстика съм си ги правил за мен - т.е. нямам намерение да ги пускам в платкаджийница - всеки е в състояние да седне и да си доизкусури оригинала - векторен е и може да си импортва в корел, а оттам да се дооправи. :)

--- Край на цитат ---

Аз само ти предложих , по качествен и добър вариант от направата им с лазерен принтер ... но ти си знаеш най-добре кое ти е удобно , на теб.
Не всеки в този форум разбира от "тоци" , камо ли от проектантските програми за платки , така че не се заблуждавай за хората...

;D ;D ;D

widowmaker:
Аз не правя платки с разпечатка на лазер и ютия, ползвам фотопозитив и УВ лампа, стават перфектни, с него могат да се правят дори и цинкови клишета за печатане на пари :)
Ако почна да бълвам електроника, Жоро и другите хора, които търгуват с това, ще трябва да пуснат кепенците.
Накак си не става, щото ставам лош :)
Платките са правени със стандартен софт за чертане на платки, просто човека е вкарал нет лист в ПиСиБи дизайнъра и каквито шини е пуснал рутера, такива ги е оставил.
Аз понеже се занимавам повече с аналогова техника, съм турил по дебели шини, та да остискат на тока.
И съм разположил компонентите по начин, който е най добър за еднослойна платка.
МАХ485 и 16F628A има като наличност в комет, другите чаркове са съвсем стандартни и тях ги има почти навсякъде, където се продават компоненти.
Клавиатурата (ако си обърнал внимание на платката) при моята версия е дискретно изпълнение с бутончета
Е, за тебе ще има един комплект платчици, не се безпокой :)

pach:
Никак не си лош , всеки се оправя както може.
Благодаря за комплекта платчици , мисля да се възползвам , но това е за ЛС...
Пиши какъв е точно дисплея тогава , за да мога да повторя твойта разработка без проблемно (да пускам кучето да го набави де...).
Вярно че беше писал някъде (тук или в твоя форум) за фотолака , пък аз по инерция писах другият вид "производство" - чрез ютията от лазерен принтер отпечатано...
Мисълта ми е ,че професионално произвеждам (по точно за мен произвеждат) платки и за това ти говорех ...
Така или иначе , направим ли клуба , ще ги пускаме (тези ако го разрешиш , или други - без значение,стига да са коректни и работещи - свободни в мрежата , дал господ от колегите по други клубове...) през платкаджийница за повече бройки , че да има за всеки пожелал на производствени цени ...
Пък принципно стига да го искат и при търговците може да оставим комплекти със съответната документация или направо сглобени ,като цените ще са много по-добри от "западняшките" , нали в тоя клуб трябва и някакви допълнителни постъпление да има , освен от членски внос.И това е приложимо за всякакви електронни джиджавки , не само конкретната командна станция или декодер, при това в съвсем близкото време.Само клубът да узрее , та да го регистрираме... ;)
Най-важното на идеята е , да има качествени платки на минимални цени за всички членове които желаят да се оборудват с DCC на приемливи за българските условия цени.
Аз и друг път съм твърдял - еврото да го харчим за локомотиви и вагони защото тях не можем да си ги направим (за сега) толкова добри , колкото ги правят реномираните фирми.
 ;D ;D ;D

widowmaker:
Това с членският внос ми звучи доста по "социалистически" :)
Реално клубът би трябвало да е место, където може да се обменя опит примерно.
И информация някаква...
Иначе не виждам с какво друго би бил полезен - еврата за моделите ти излизат от твоя собствен джоб, а пък аз лично освен консумативи и неща в наличност от бг хоби магазините не купувам почти нищо друго - по евтино ми е да си го поръчам от вън или да го изиграя в ибей. От Жоро съм купил няколко макета на Auhagen, няколко вагона (че ги имаше в наличност) и няколко стрелки Тилиг (по същата причина)...
Влизал съм в западен магазин... е... какво да си говорим, там от пиле мляко
Да ме прощават родните търговци, ама...
Знам, че не им е лесно и на тях, ама аз съм от другата страна на барикадата - тоя, който дава кинтите :)

Предпочитам релсов път и вагони от Конрад, щото така и така чакам, ама плащам половината авансово, пък останалото като получа стоката - устройва ме, някак си по не се усещат дадените пари.
А и Конрад продават на нормални цени, е, проблем е че няма кой знае какъв избор, ама ей го на, за последната половин година съм си поръчал 7 вагона от там...

pach:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1037.msg15291#msg15291 date=1229520214 ---
...Реално клубът би трябвало да е место, където може да се обменя опит примерно.
И информация някаква...

--- Край на цитат ---

Малко бъркаш двете понятия - "форум" с "клуб" . ;)
Ние информация и сега обменяме било то тук или по телефона и т.н.
Но ни трябва място където да се събираме физически .Такова място му викаме клуб.
Доколко един клуб може да бъде полезен е изяснено и не е нужно да преоткриваме след другите колеги от близки и далечни страни , топлата вода например , нали!?!
Ако имаш такова място , и си навит да спонсорираш издръжката му , може и да ти звучи по " социалистически"  членският внос !!!Но на нас си ни изглежда напълно реално.
По въпроса можеш (ако искаш) да прочетеш в раздела за клуба , какви дебати са водени до сега и за какво става въпрос.
За сега спонсори нямаме , та така сме го измислили  , защото се надяваме да се оправяме със собствени сили ...поне в началото.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия