Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Кой към коя железница се е ориентирал и коя епоха?

(1/6) > >>

EMPEROR:
Стана ми интересно да поразпитам хобистите тук, кой към какво се е ориентирал... ако изобщо има насоченост? :)

Аз лично събирам 4 и 5 епоха... немски железници - DR, DB и DB-AG. И пак са ми множко моделите... трудно насмогвам, но поне се опитвам.
Имам слабост към дългите вагони. 4, 6 и т.н. осни. Същото важи и за локомотивите.
Разбира се харесвам и по-стари парни машини, но пак гледам да се ограничавам с 4та епоха и 5та (т.н. музейни).
Най-голяма слабост имам към дизелови агрегати - 130/132/232 и т.н. както и 119/219/229.
Вие сте на ход ;)

XRISTO:
Ами аз лично съм се ориентирал към III-IV епоха,но понеже не съм голям специалист искам да попитам как да позная (по-специално за вагоните) коя епоха са? Защото имам всякакви работи и ако нещо се окаже V-та епоха да го трампя за нещо старо,защото нали трябва някакъв реализъм все пак.

lubomir:
ÖBB IV-V, БДЖ каквото има произведено, І-IV Германия. Напоследък нещо загубих интерес към Германия и аз не знам защо. Може би понеже повечето време изкарвам в Австрия. А там всичко е толкова перфектно че чак е трудно за вярване, особенно на фона на това което представляват българските железници в момента.

Vlado:
Аз определено имам предпочитания към по-новото - четвърта, пета епоха. Единственото изключение е съставът на бъдещия ми атракционен влак - 50-та (14.xx) серия с два пътнически вагона, всичко трета епоха.

mill:
Еех ,ако може от всяка по-малко,няма да се откажа:)).Старая се да имам по-една композиция от 3,4,5 епохи.И да си ги менкам по трасето ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия