В тези малки апартаменти не може човек кой знае какво да си фантазира. Говоря за себе си. За това реших поне мащабът ми да е по-малък и работя в N-scale. Пресъздавам няколко различни архитектурни стила от три различни, както някой по-горе ги нарече "перфектни държави". Имам елементи от западната част на Париж, Баден-Баден и Инсбрук. Влаковете ми съответно са на SNCF, DB, SBB и OBB, всички от пета епоха. Най-много държа на TGV, oт които имам вече 4 и днес поръчах последните два от Конрад - Thalys и TGV POS. Смятам, че трябва да имам върху макета това, което се движи и по релсите на Европа в момента.
След обединението на Европа, това е вече реалност да видиш на една гара влакове на различни фирми kaто на тази снимка от Кьолн, където се вижда великолепният TGV Thalys (SNCF).

Tова ни дава и на нас свобода да пресъздаваме различни архитектурни ансамбли, без да се съобразяваме много с влаковете, които притежаваме. Естествено, не можеш да движиш влак-стрела без контактна мрежа. Иначе ще заприлича на Мисията невъзможна с Том Круз, където TGV се движеше навярно със слънчеви батерии. Може би това беше най-невъзможното от цялата мисия!?