Изненадах се, че тук не е писано от толкова отдавна.

Както и да е, да си кажа за мен (мащаба естествено е НО):
Администрация: SNCF (френската)
Епохи: II - V (засега)
Харесват ми всички локомотиви и влакове. Няма лоши и грозни. Просто всеки сам по себе си е различен. Много ми е интересна историята на всеки един локомотив или влак... Разбира се, придържам се доколкото е възможно към реалността. Подобно на Адри не съм много, много сръчен в ръцете, та не ме влече да си преправям сам локомотиви. Естествено малки козметични подобрения, не са изключени.

Сега да кажа защо точно френската администрация, ами, защото Франция е другата държава където пребибавам най-много след България. БДЖ засега се въздържам да събирам, не защото не искам, а защото има твърде, твърде малко произведени модели на подвижния състав.
Имам много приятели и познати във Франция, все французи (не българи) които уважавам и ценя много. Ориентирам се сравнително добре в пазарната ситуация, което ще ми е от полза в намирането на модели на изгодни цени. Разбираемо е, след като не разбирам нищичко от немския... И не на последно място, дъщеричката ми е родена там. Сега по същество: Замислях се малко и за белгийските железници... ноо Франция е голяма страна, красива природа, предлагаща всякакъв ландшафт, освен това е основен фактор в железопътната индустрия на Европа, наред с Германия. Френската железница е не по-малко интересна и богата от немската или швейцарската, или австрийската. Има не един и два световни рекорди поставени от френски локомотиви, както за скорост, така и за пробег... Администрацията е създадена официално през 1938г. затова засега се ограничавам от II ра епоха насам. Един ден ще нагазя и още по-назад във времето

Не на последно място има страшно богат асортимент от модели на подвижния състав от всички производители. Това си е малко нож с две остриета, ноооо вече съм на влака... няма слизане, пълна тяга и само напред.

Ще се радвам ако има или се появят и други "франкофони" сред вас