Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout

Prognosis H0 model railroad - "The town from the dining room"

<< < (8/125) > >>

prognosis:
my first schema electric automatic sistem analog

Schema automatizare nr. 3a in circuit analog

Va prezint in continuare schema electrica de automatizare a circuitului de pe tronsonul B al dioramei mele.
Aceasta schema este faza finala asa cum este montata ea pe diorama mea!
Am intarziat postarea schemei intrucat nu o aveam realizata pe hartie, lucrarea fiind executata la "cald", direct din minte!
Ceea ce conteaza este ca prin aceasta jonglerie electrica, am reusit sa controlez individual doua locomotive in circuit analog !

Avantaje si Optiuni:
- Ambele trenuri merg in acelasi sens si isi dau prioritate una celeilalte!
- Intrarea in abatuta sau in principala se controleaza automat astfel incat nu poate intra un al doilea tren peste primul.
- Intrarea pe oricare linie se poate controla manual din butoanele "liber".
- Odata intrat un tren pe una din linii, automat cel din spatele sau intra pe cealalta, conditia fiind sa existe intre cele doua trenuri cel putin lungimea unei garnituri!
- Se poate alege atat garnitura pe care dorim sa o garam la un moment dat si cat si linia pe care aceasta poate fi garata!
- Exista optiunea de oprire a automatului, astfel incat sa rulezi un tren non-stop, pe oricare din linii la alegere, fara sa mai fie comandat un al doilea tren care poate stationa pe una din linii oricare ar fi ea.

Filmul functionarii

Bafta tuturor!

prognosis:
Schema mea rezolva aceasta problema! Se folosesc doua variatoare conectate prin relee pe polaritati diferite vezi aici:
http://trenulete.info/scheme/automatizare3b.htm
Deponde de cum dai inversorul la variator (ma rog, la unul din ele) merg in acelasi sens sau in sensuri diferite! Na ca m-am inervat si azi o fac iar maine vedeti filmul!  :D

Detalii si imagini aici:

prognosis:
Schema automatizare nr. 3b in circuit analog

Pentru acelaşi tronson B am conceput schema 3b.

Trebuie specificat faptul că am lucrat aceasta schemă la abiţie, stimulat de disputele de pe forum cum că nu se poate!
Ba se poate! Azi o pun în practică dacă ma tin bateriile şi diseară vedeţi filmul funcţionării!

::)

prognosis:
Functionarea schemei de automatizare in analog 3a simplificata si modificata!

Si  "Turul de onoare" al "Zanei albe" inaintea plecarii spre noul proprietar in circuitul automatizat!

Maine pun schema 3b in aplicare!

::)

prognosis:
Orasul din sufragerie vazut noaptea!

Vizionare placuta!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия