Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
PIKO спрямо другите
AleksPrograms:
Съвместими ли са Mehano и Piko? Например релса Piko да се съедини с релса Mehano?
spas_tf:
Съвместими са да. Но това се отнася до профилите. Като геометрия обаче реално са две различни системи A-Gleiss и Механо. Под различни имам предвид радиусите и градусите на стрелките и кръстовищата , а не на височината на профила!
AleksPrograms:
А да се свържат една за друга релса Mehano и Piko възможно ли е?
n_sirakov:
възможно е като изпозваш преходник на PIKO а по принцип става и без него но на MEHANO профилът в основата е по широк и зада ги съединиш трябва леко да свиеш пластината на едната и да отвориш на другата и няма проблем стига отговора да не е много закъснял
Gogo55:
Интересна идея ми се роди в главата, да сравним от техническа-повтарям от чисто техническа гледна точка локомотивите на фирмата PIKO и другите налични видове фирми който правят аналогични локомотиви.Най вече да наблегнем на ресурса на даден локомотив, кой части му се износват най-бързо и защо, каква му е мощноста спрямо аналога му от друга фирма, колко са двигателните колооси и каква композиция от колко на брой вагони може да дърпа без да се тормози? Какви са втулките при колоосите, материяла на зъбните колела, вида на редукция и трансмисия и нейното число при дадената мощност във ватове-от тук следва и логичния въртящ момент, двигателите с лагери или втулки са и прочие все такива неща жизненоважни за дългия пробег на всеки един локомотив.Визията по принцип не е много важна за мене защото дали ще има два, или три нита в повече занитени някъде по корпуса на даден локомотив това от 1 или 2 метра разтояние и когато локомотива е в движение едва ли ще бъде видно за нормалното око на човек който гледа как едно влакче се движи. За сега ме интересува BR55 и подобни парни. Надявам се всеки форумен рабирач и виден теоретик да си каже тежкото мнение и така да осветли нас неуките който тепърва навлизаме в това хоби :) и ще четем тази тема преди да си купим даден локомотив. Мнения от рода на:"пико са гадни" не ми се четат и не виждам смисъл от тях освен ако няма прикрепени доказателства най вече в снимков матриал на дадени възли и агрегати където да се вижда и да е обяснено на разбираем технически език със числа с какво са по-лоши, или по-добри и за колко време горе доле се износва дадения възел което ще налага неговата подмяна, или бракуване на дадения локомотив, ако ремонта му е безмислен. Съотношението цена-качество-ресурс също не е лошо да се пише горе доле какво е, за да се знае колко струва применро един моточас, или през колко години средно ще се налага ремонт, или подмяна на старо оборудване.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия