Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
PIKO спрямо другите
Adrian:
Определението "Пико са гадни" е определено неопределително !
Много хора тук ,от висотата на скъпите си модели и парични възможности , плюят фирмата , при това с храчки .
Многократно съм го казвал ,че този подход е твърде аристократичен .
Аз харесвам "Пико' , особено откъм товарни вагони ! По чуждите форуми чета за недостатъци от типа ' бързо износване - по-малък пробег',
'твърде шумни" и пр , но мен си ме кефят , като нещо се износи = го подменям , карам си ги тия пущини и не интересуват отворените специалисти :nono:
Това те съветвам и теб - не им се вързвай на тези изказвания - прави това ,което те кефи :good:
daddy_g:
Напълно подкрепям Адриан
аз също харесвам Пико
И аз харесвам също и моделите на много други фирми, но....ако тръгна да си взимам всичко което съм си харесал трябва да си продам бъбреците.....
Сaprycorn:
Основният недостатък на Пиковските локомотиви преди 1990 бяха слабите им моторчета. Този проблем го имаше и при другите две гедерейски фирми Гюцолд и Хруска. Моторчетата им консумираха много ток, даваха малка мощнос, бяха твърде шумни и образуваха прекалено много искри (а от там и много нагар по колектора), потегляха чак при 5-6 волта ток. Другият голям недостатък бяха колоосите, които не бяха добре балансирани и биеха в странична или вертикална посока, оттам и клатенето при движение. Колкото до зъбните предавки на BR55 може да се каже че са вечни и практически нямат износване. След 1990 година Пико промени изцяло производството си и вече такива недостатъци не се срещат.
nilfe:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3498.msg69710#msg69710 date=1325355587 ---След 1990 година Пико промени изцяло производството си и вече такива недостатъци не се срещат.
--- Край на цитат ---
Макар че, за някой от новите си модели ползват старите матрици и детаилноста е като при детските играчки. А и необосновано високи цени държат на пазара в ранните епохи и по конкурентност отстъпват на много други фирми. Ако питате мене Fleischmann и Roco са масовката. Много модели, конкурентни цени и в пъти по-добро качество откъм детаилност и задвижване. Piko правят само няколко модела в ранните епохи, които наистина си заслужават и радват истински окото. За старото Piko в сравнение с новото производство на всички останали фирми място за каквито и да е сравнения няма, т.е. безсмисленно е да се коментира. Задвижването е в пъти по-зле от новите аналози, изработката на шаси и щанги е като на детска играчка, моторите са шумни и с много вибрации.
Колега най-добре ще разбереш за какво иде реч, като си набавиш машини и от новото поколение на масовите производители и сам си направиш изводите. :good:
Gogo55:
[quote author=nilfe
Колега най-добре ще разбереш за какво иде реч, като си набавиш машини и от новото поколение на масовите производители и сам си направиш изводите. :good:
[/quote]
Това е така, но не мога да си позволя да хвърля няколко хиляди лв. за да имам модели който да си ги сравнявам в къщи сам. Тогава не виждам смисъла от форума и общуването тук, ако трябва да се купува всичко наред, и да се прави сравнението индивидуално и тайно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия