Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

PIKO спрямо другите

<< < (16/23) > >>

topalov:
Колеги, искам да си купя локомотив в Н0 и търся съвет. За ПИКО-то и за РОКО-то разбрах, но мисля да е или БРАВА или ТРИКС. Какви са разликите им спрямо Пико-то?
Благодаря ви!

JesusBlack14:
Ако искаш модел с максимална детайлност, с частички по 1 мм , купи си Брава. От друга страна, чувал съм от колеги в чужбина, че Брава имат прекалено крехки мотори и не стават много за продължително каране на високи обороти. За Трикс- Все едно си купуваш Мерклин, но на прав, а не на променлив ток. Също така Мерклин имат една серия НАМО, която е на прав ток. Мерклин са с качество, познато преди повече от 150 години  :hi:

Сaprycorn:
Колега Топалов,
Разгледайте този сайт, и ще направите по-лесно Вашият избор :)
http://www.osterthun.com/2.Static/01.Static~01-10.htm

mitko0888:

--- Цитат на: piko1 link=topic=3498.msg73744#msg73744 date=1330011621 ---Цена (DC) :
Piko : € 84,95 + €20 aftermarket = €105
Roco : € 200,00

--- Край на цитат ---

Май пиша за последно в тази тема, ама тук се чете и от много нерегистриарни гости, та са повече от регистрираните, не знам защо ги вкарвате в такова дебело заблуждение за цените:

Roco Playtime е аналогично и по-добро по качество от Piko Hobby и т.н. Експерт (не знам кой му измисли това име).

Цени: еднакви, 60 - 100 евра за ДВАТА производителя.
На Роко в годишните каталози този клас модели въобще не фигурират, има ги само в пълните каталози или в магазините.

Нормално Роко и Пико Класик - ел. лок на Роко 140 - 220 - 300 евра, Пико BR211 - 220 евра, BR104 - 300 евра. Цените са напълно съизмерими!

Парен лок - Пико 190 - 220 евра, Роко 270 - 330 евра. Който дава над 500 лв. за хубав лок едва ли ще си купи Пико, освен за някои конкретни модели.

И накрая:
Старт сет, аналогов, DB карго, клас V160 дизел с три хубави вагона - Пико 125 евра, Роко 90 евра.
Цифров старт сет Роко - четириосен дизел с три хубави вагона - 160 евра. Мисля че на Пико най-евтиния цифров сет е пожарния влак за 180 евра!
Дори BR 80 на Роко стартсет е 90 евра, ама поне прилича на локомотива, а не е някаква смешка с две оси за 70 или 90 евра на Пико.

И двата бранда сега могат спокойно да се купят в магазин в България. Не виждам никаква разлика в цените, дори са в полза на Роко Playtime, за качеството на изработка, за начина по който са направени - няма думи за сравнение! Достатъчно е да видите къде се намира карданът при завиване на талигата на единия и на другия производител и ще се убедите защо Трабантът не е по-добър от БМВ. Само че отдавна във влакчетата и цените са еднакви (т.е. Пико скочиха много нагоре, Роко слязоха надолу) за да си ги изравнят.

ПС: За сведение на незнаещите - аз имам само Пико, но в момента няма да дам и една стотинка за него, последно съм си купил два Роко - вкл. перфектен парен лок от магазина за под 200 лв. Грешката с новото ми Пико няма да я повторя.

JesusBlack14:

--- Цитат ---Дори BR 80 на Роко стартсет е 90 евра, ама поне прилича на локомотива, а не е някаква смешка с две оси за 70 или 90 евра на Пико.
--- Край на цитат ---

Дори и има вход за DCC и осветление  :good:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия