Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07 серия на БДЖ
CaLLlo:
--- Цитат на: Vlado link=topic=1095.msg19147#msg19147 date=1234028412 ---Иво може най-добре да отговори на този въпрос! Аз мога само да отбележа, че на Иво му дадох книгата на Деянови+снимка на 07-ма серия в профил, фронтален изглед. И... ето разултата! :hi:
--- Край на цитат ---
Разбирам че е стъкмяван значи, ми доста добре е станало, не ми харесва само залепените букви долу - Д и Ж - това първо. В интерес на истината и такива снимки намерих - със слепени букви, но май повечето са с неслепени, както се вижда от долните снимки.
Има известно несъответствие между четежа и снимките по отношение на изпъкналите ивици, които биха служили за чудесен ориентир в случая, но такова почти няма.
2) На височина буквите трябва да са почти 5,5 ивици на локомотива - за буква Д - горе-долу е добре
3) На широчина обаче идват малко по-къси, от снимките се вижда, че стигат почти до края на релефните ивици, само на някои обаче - на други са като ивовите.
На ваше място бих отишъл където трябва и бих измерил с ролетка. А това би могъл да направи и Кракомобила примерно, трябват само габаритите на отделните букви и общия габарит, както и дебелината ивицата на буквите.
Ако имате нужда от помощ само кажете!
CaLLlo:
Сега като гледам има разлика в релефните ивици и на самите локомотиви, едните са по-нагоре, другите по-надолу "Ово ье стандарт" , но може да се каже, че по восочина отгоре и отдолу трябва да остане разстояние около една ивица. :drinks:
Vlado:
Искам да подчертая, че ребрата на моя лок са три горе и четири долу, а не две на три, както на повечето показани от теб седмици. От тая гледна точка, може би трябва да се промени единствено "Ж"-то да не е слято с "Д". Всичко останало според мен е добре. Пък и, мисля си, и така да остане, размерът на надписа ще бъде 4 см дължина на 1,5 см височина. Мислиш ли, че някой ще обръща внимание на разликите в части от мм от оригинала? Дали си заслужава чак толкова да се втилясваме се чудя? :blink:
Adrian:
Владе , идеално е , мъничко отлепи Ж-то и си ок )
CaLLlo:
Махнах излишните снимки и оставих само ония 2, които съответсват по брой ивици на модела.
Адри е съвсем прав, като се отлепи и ще заеме мястото много по-сполучливо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия