Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07 серия на БДЖ

<< < (24/62) > >>

pach:
Ако си използвал книжно тиксо , внимавай при свалянето  - бели боята особено ако не си го омаломощил с няколко залепвания и отлепвания на ръката си!
При свалянето не трябва много да чакаш - примерно след три/четири часа след пръскането (в зависимост от ползваната боя) вече трябва да го махаш , щото колкото по-късно , толкова по - трудно се отлепва без щети за лока.
Отлепваш не нагоре или в някоя друга посока , нито рязко , а бавно и внимателно се бели в посокато успоредна на стената на лока , като се стремиш да е максимално близо до стената му.
Въобще по-добре да беше ползвал маскиращи лепенки като за стендовият моделизъм...
Дано да стане добре!!!
 :good: ;D

Adrian:

е аз не рзбирам що се мъчите - дайте го на Тонката да му ковне един ръкопис ! - Неговата ръка не трепва !! Надписа на една негова БДЖ поща още ми е пред очите - не знам кой ми я отмъкна под носа  :angry:

Vlado:
Ще внимавам много, разбира се! Днес ще тампонирам за последно и утре свалям "гипса". Какво се е получило скоро ще се разбере...  ;)

jopeto:
Всичко хубаво, ама защо се мъчиш да тампонираш ?  С пръскане покрива много по-добре и по-лесно става и съхне по-бързо. А това ако е хартиено тиксо дето си го използвал не е много добре да го държиш дълго време залепено върху локомотива. Съсипвал съм си къщички така, а после правене на  всичко на ново.   

Vlado:
Тампонирам само надписите, нищо друго! А хартиеното тиксо е залепено върху шаблона, не върху лока.  ;)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия