Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Проект 07 серия на БДЖ
D2:
Еее нема го Венци да пише на ТАНО да ти таковам рИализъма!
toniemi:
Виждам че е намесено и моето име в тази тема ;)
Като гледам Владовия локомотив,страхотен е :hi:!
За точността на коша,хич и не съм се замислял,просто си купих няколко от сглобяемите на Ревел,за по 30лв,боцнах по две задвижени талиги на Пико и бръм...по макета ;D
Дори и не съм премахвал вентилаторите на покрива......съдете ме :blush2:
Не съм и добър фотограф...
Vlado:
Тонка, голЕм си! :good:
TANO:
--- Цитат на: toniemi link=topic=1095.msg83850#msg83850 date=1353231053 ---За точността на коша,хич и не съм се замислял
--- Край на цитат ---
А трябва след като си се хванал да правиш модел на локомотив
--- Цитат на: toniemi link=topic=1095.msg83850#msg83850 date=1353231053 ---Дори и не съм премахвал вентилаторите на покрива
--- Край на цитат ---
Ползвал си покрив на 130-ка. Ревел правят и 131(т.е.нашите 07). Същия кош, но с допълнителни 2 покрива, точно каквито са нашите в двете им основни разновидности( но до 07-55). И трябва да ти кажа, че са работили доста точно и в размерите, и в детайлите. Нямаш представа колко далеч от това е Брава. Всъщност Брава е модел на 132, а това е съвсем друг локомотив. Вярно, роднини са с 131, но са различни. Не доумявам защо Владо 2 пъти допуска грешката да прави 07 от Бравешки кош. На всичкото отгоре се оказва, че Бравата има отклонения в размерите и за 132 - по къс кош, покрив дълъг колкото на 131, докато в същото време дължината долу при фаровете е колкото на 132 на Роко. Оттам и по големия наклон на прозорците, какъвто не трябва да бъде. То се вижда, че кабината изглежда шуто(някакси по остра). Има несъответсвия в размерите на талигите(по къси са). В това отношение Ревел и Роко са точни, резервоара в средата е поставен доста по напред от колкото е в действителност, както и още детайли, които са различни по принцип в 131 спрямо 132. И които при Ревел са направени точно както трябва. Е :drinks:
Vlado:
Стояне, гордея се с моделите ни (още веднъж благодаря на всички участвали в проекта)! Смятам, че те са най-доброто, което сме правили до сега. Нещо повече, засега тези три седмици са единствените модели hand made със заводско качество, пресъздаващи 07-ма серия на БДЖ, изобщо. И не смятам да се оправдавам за каквото и да е, пред който и да е! Щом си толкова възмутен от разликите и защо са допуснати, направи и ти модел на тези локомотиви. Да бъде точен до последния детайл, надпис, размер и пр., пък тогава пак ще коментираме, сравняваме, анализираме, критикуваме, хвалим и пр. Естествено обективно и безпристрастно!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия