Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект 07 серия на БДЖ

<< < (58/62) > >>

TANO:
Чета и си препрочитам публикациите и никъде не си намирам да съм казвал, че съм възмутен от нещо, нито пък да съм те карал да се оправдаваш в нещо. Не разбирам защо реагираш така остро. Но в едно си прав обаче. Докато не се направи 07 с кош от Ревел върху скъсена основа от Роко и после да се направи сравнение няма смисъл да си чешем клавиатурите. Аз още не съм започнал , но явно ще трябва да форсирам нещата.

Vlado:
Успех!

Vlado:
Да представя на вашето внимание проект "Мъниче" - два модела Людмили, съответно в N и TT, по примера на своите събратя в HO, ще бъдат обработени така, че максимално да заприличат (доближат се) по външен вид на дизеловите локомотиви на БДЖ 07-ма серия.

Началните стъпки в моделирането са същите като в H0 - пълно разглобяване на модела и обработване само на коша - запушване на прозорци, премахване на излишни възли и агрегати:

Моделът в ТТ:

Моделът в N:

Извинявам се за лошата снимка!

:)

stefanbaikov:
Нека и аз кажа няколко думи по темата. До сега виждаме следните ръчно направени модели : вагон- РСВ (бяло черно) 1бр. , вагон -РСВ (син) 1 бр. , локомотиви: 06 серия БДЖ-дизел -4 бр. , 07 серия БДЖ-дизел 3 бр. , до сега всичките перфектно направени от Иво , Владо и компания. До сега не съм видял модел изработен от някой друг моделист . Да не говорим и за такова качество. Мисля , че по добре тези модели да ги има макар и с малки неточности от колкото нищо. ако някой може да направи нещо по добро нека го покаже и всички да му се радваме. Изключвам Тониеми защото той произвежда модели за собствено удоволствие без да обръща внимание на качеството и без да претендира за такова.

zazo:
Стефане, зачеркна с лека ръка доста модели. За моите няма да говоря, щото нямам особени претенции,  но 55-та серия на Слави заслужава повече внимание. Като изключим боята и някои други дребни забележки за модел правен от нулата е на много прилично ниво. За моделите на парни машини на Деянови изобщо няма да споменавам. Моделите на Ясен и Васко макар и да не са БДЖ също не трябва да забравяме.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия