Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Новости от Tillig/Sachsenmodelle
mitko0888:
Според мен това е чистак нова матрица на Тилиг. В есенните новости бяха обявили един вагон - тип bahnpostwagen dt66 - без надписи, за първо тримесечие на 2019. Сега го предлгат в две разцветки - немски, зелен в IV, и нашия, червено - бял, в V. Не знам какъв друг наш вагон има зо сега в тази разцветка, освен някои спални и дълги кушети. Аз бих предпочел зелена поща от IV, има още 5 различни вагона от това време и щеше да стане хубав влак. Дано за 2020 да пуснат зелено БДЖ.
Filip Andonov:
А зелена поща такава има ли ли сме ? Аз поне никога не съм виждал такъв вагон с нещо по различно от червено-бяло. Веднъж вече се завъртя дискусия, че в БДЖ е имало зелена поща, даже и снимка щеше да се показва, но така и не я видяхме.
pavlinbg:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=11.msg114275#msg114275 date=1548432785 ---Новият ще е 1:87, не е 1:100.
За дължината - мисля че това е В вагон, 24.5 м
--- Край на цитат ---
И аз така мисля - 282мм.х87=24,5 м., а и изглежда доста изправен при вратите.
--- Цитат на: gzo link=topic=11.msg114276#msg114276 date=1548435849 ---Ти бъзикаш ли се ? Това е поредното нищо ново от тилиг :haha:
Честно да призная мислех си, че тая година отново ще се пусне поредния спален :lol: Изненадан съм ! Вероятно догодина ще е спалния ..... :lol:
--- Край на цитат ---
Не, не се бъзикам. Трябва да сме доволни, че един от големите производители на модели всяка година се сеща за нас и че сме все още на картата. Моделът си го бива, а и за мен е интересен и с това, че е в 5-та епоха. bg&flag Относно еднообразието - това се среща и при модели на други администрации. От години се въртят едни и същи коруби, само се сменят ливреи и епохи. Какво да се прави, всеки производител се стреми да си намали разходите и да си увеличи печалбите. На мен ми е интересно как от "Тилиг" всяка година залагат на БДЖ и все още не са фалирали... :sarcastic: та нали уж няма пазар за нашите модели!? :scratch_ones_head:
jopeto:
В каталога за ТТ-то на 17 страница се появява в сет товарен вагон БДЖ епоха II.
mitko0888:
--- Цитат на: Filip Andonov link=topic=11.msg114280#msg114280 date=1548450093 ---А зелена поща такава има ли ли сме ? Аз поне никога не съм виждал такъв вагон с нещо по различно от червено-бяло. Веднъж вече се завъртя дискусия, че в БДЖ е имало зелена поща, даже и снимка щеше да се показва, но така и не я видяхме.
--- Край на цитат ---
В по-ново време пощите са били само няколко, като че ли около 5 от тази серия 43, със сигурност един преустроен от фургон 57, но може и да са били няколко, и още един някаква друга серия. Тези последните, а може би и други, със сигурност са били зелени, или сини - за влаковете Варна, Бургас, Русе и т.н. Така или иначе винаги освен пощенски е имало и фургон. Така че за "нормален" БГ влак само поща не върши никаква работа. Зелен фургон D си е друго нещо, ама няма, освен някой да сложи ваденки на DR фургон...
А пък и тази поща не съм чувал да е излизала навън. Така че ще се купува заради идеята, а не заради моделизма.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия