Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Новости от Tillig/Sachsenmodelle
Сaprycorn:
--- Цитат на: Filip Andonov link=topic=11.msg114280#msg114280 date=1548450093 ---А зелена поща такава има ли ли сме ? Аз поне никога не съм виждал такъв вагон с нещо по различно от червено-бяло. Веднъж вече се завъртя дискусия, че в БДЖ е имало зелена поща, даже и снимка щеше да се показва, но така и не я видяхме.
--- Край на цитат ---
Тези пощи пристигнаха в БДЖ през есента на 1996, боядисани именно в зелено. Помня много добре композицията от прясно боядисани пощи, гарирана точно пред локомотивно депо София, по това време там си провеждахме четвъртъчните сбирки.
zazo:
Това щях да пиша и аз.
Зелени,червени тия пощи в IV-та епоха нямат работа.
Яска, а помниш ли с каква администрация са дошли зелени? Имам някои подозрения, ама не смея да говоря наизуст.
gzo:
Аз ли не вдявам или едновремено говорите за различни неща :blink:
На снмката двата зелени са фургони с ъгловати рамки на джамовете и врати хармоника, този на тилиг е от заоблените с прави плъзгащи се врати.
mitko0888:
--- Цитат на: zazo link=topic=11.msg114298#msg114298 date=1548592421 ---Това щях да пиша и аз.
Зелени,червени тия пощи в IV-та епоха нямат работа.
Яска, а помниш ли с каква администрация са дошли зелени? Имам някои подозрения, ама не смея да говоря наизуст.
--- Край на цитат ---
100% са дошли зелени с Deutsche Post. На снимката на 43 018, боята е изтъркана и отдолу под бялото се вижда много добре немския надпис на зелен фон.
Иначе вагончетата са произвеждани в два варианта - в Загреб, Югославия (сега Хърватска), и в Гьор, Унгария. Който иска може да прочете тук и тук.
gregary:
Пощата вече е налична за пазаруване. :drinks:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия