Имам следното питане !
За старите Бр-130 на Пико е известно, че в голямата си част се оцветяваха в червено с бяла линия. В същото време от снимките на Бр-130 на DR които намирам виждам, че бялата линия е малко по-дебела отколкото е на модела в HO. В Бр-130 на CSD тази бяла линия също присъства. И така стигаме до нашенската 07 от която еденични екземпляри също имат въпросната ливрея, но е малко по-тънка, почти колкото е на моделите. И тук идва въпроса ми....тази бяла ливрея къде се е нанасяла, в завода производител или в самите администрации експлоатирали Людмила ?
Пример за наши Людмилки с бял кант са: 037, 076 и др. Излиза, че е възможно смяна на администрацията на моделите от DR в БДЖ без на да се налага цялостно пребоядисване на коша !
И още 1 питане !
Къде се поставяше стария герб на 07 ? Имам спомен, че беше точно в средата между прозорците, където при модела на Пико стоят двете табели. В същото време се двуомя дали не беше и върху решетката в средата ?! Ако е горе става доста кофти, понеже табелите и без това са доста изпъкнали, а с поставянето на герба отгоре им хептен ще настърча, пък и трябва да се заличат с боя, понеже са по-широки. Какво ще посъветвате ?
Питам всичко това понеже смятам да направя опит за преадминистриране на пиковска Людмила от DR в БДЖ без навлизане в подробности като добавяне на ребра, запълване на страничните джамове на кабините, дръжки и т.н. Смятал да се огранича само до добавяне на щит, табели, гербове и крила и пребоядисване на сивите талиги в черно. Белия кант ще оставя както е и при 037 да речем. Все неща с които няма риск безвъзвратно да се съсипе модела ако тунинга не стане удачен.