Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български подвижен състав

<< < (72/151) > >>

Vlado:
То Иво го няма, за да даде мнение, но тъй като нищо не съм чул от него по въпроса, по ми се струва възможно и вероятно холандецът сам да е задействал нещата и затова да ги има зърновозите на модели. Не че е без значение дали участваме или не в производството, защото лично на мен така ми се искаше някъде да пише "Made in Bulgaria", но в случая и загърбвайки за момент родолюбивите чувства, е по-важно да разберем дали и как можем да се сдобием с някоя бройка от така обявените...

zazo:
Проекта е същия със сигурност, ако бъде реализиран, ще е чрез тази немска фирма, защото на холандеца не му достига ресурс да го завърши сам. Първоначално аз се свързах с него, след което Иво пое нещата. Знам че и други хора, са помогнали с обозначенията и надписите по вагоните, както и с някои корекции по прототипите. Т.е. има някакво нашенско участие, но те е по-скоро на добра воля. Доколкото съм запознат, оттук насетне единственито, което ни остава е да стискаме палци вагоните да бъдат произведени и да пазаруваме като редови клиенти. Поне това е последното, което аз знам.

KRAKOMOBILA:
Голяма красота! Кога се очаква да са готови знае ли се ?

Vlado:
Благодарение на Васко (Vaskopf) вече знаем за създаден още един модел на наш парен локомотив, макар и в неговия немски еквивалент - DR 58 2802 (реалният локомотив е закупен през 1941 г. от БДЖ и получава наш номер 12.13)

http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?10,6395092,6395092#msg-6395092 (най-долу в мнението) и следващите мнения, но най-вече:

http://www.drehscheibe-foren.de/foren/read.php?10,6395092,6395407#msg-6395407

Повече информация за реалния модел:

DR 58 2802 (БДЖ 12.13), локомотивна фабрика Schwartzkopff Berlin, фабричен номер/година - 11243/1940, бракуван 1973 г.

Повече за експлоатационната съдба на серията - "Локомотивите на БДЖ", Д. Деянов, Ст. Деянов, 2008 г., стр. 60 - 62.

gzo:
Абе какво стана с ресторанта от тилиг ? За кога се чакаше да бъде пуснат в продажба ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия