Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Модели на български подвижен състав

<< < (81/151) > >>

Vlado:
Мнението на Димитър Деянов за Бригадния локомотив и вагони на Minitrains:

"Здравей  Владо,

Моделите на тази фирма въобще не са прецизни. Тук ти изпращам две снимки на бригаден локомотив в същия мащаб (добре познатите ни модели на Ст. Деянов - бел. Vlado), за да сравниш изработката. От вагоните, които показват само номер 5137, 5138 (но с климии) и 5145 отговарят на използваните по нашите теснолинейки. Показания пътн. вагон не отговаря по външен вид. Няма показани покрити товарни вагони и фургони...

Приятна  вечер !
ДД"

pach:
Да, това е ясно!  :hi:
Но на Стефан Деянов в какъв мащаб са?
Щото тези са си за Н0е, а другите са в доста по-едър размер струва ми се.
Все пак говорим за масово производство, като зеления си е такъв още от пластмасата с която е направен всъщност.
Мнението на Димитър Деянов винаги е важно и ценено тук - благодарим Владо!

TANO:

--- Цитат на: pach link=topic=110.msg93894#msg93894 date=1393501033 --- благодарим Владо!

--- Край на цитат ---
Аз пък донякъде съм му сърдит на Владо. Откъде ги изкопа тези дековилки сега? Таман се бях стабилизирал финансово и сега трябва да вадя нови кинти за поредната покупка. Щото сериозно се запалих. Деянов този път хем е прав, хем не е. Вярно, че на локомотивчето му липсват ексцентриковите щанги, няма и въглищарник, вероятно ще му намеря и още кусури като го пипна, ама...За толкова пари(130 Е) толкова и детайли. Знаем колко чини средностатистически лок за НО. Пък и въглищарник мога да си направя и сам. Някъде бях качил снимка на месингов модел на същия локомотив само за 500 Е парчето. И като го гледам и той има кусури. А сега де!

П.С. Моделите на Ст. Деянов не се броят. Вярно, страхотни са, но в мащаб 1:45. Тук говорим за 1:87

TANO:
Ето го месинговият модел. От всички снимки, които имам на истинския нито един не е с такива козирки на прозорците. Не виждам и въглищен бункер дали е направен, но сцепното движение е една идея по добро. Вратата на кабината също е по добре очертана, има и теглични куки. И всичкото това е само 500 Е

А односно македонскиот форум отдека Владе Колески изкопа најубавата вест за сите љубители на домашните модели во оваа нова 2014 година ето ви малко македонски хумор:
Три момци во найдобра взраст – Пламе Челебиески, Венце Рипески и Адре Иваноски седат на пейка и си клатуват нозете. Клатуват си ги па люпат и семки. Люпат семки па ги плювнат на землята и размишлюват:
–   Язе мислим дека що е юнак се е у ТТ – пали се Пламе Челебиески – идеалниот мащаб.
–   Юнак е држки – срезва го Венце Рипески – юнак са тея дека са у Мерклин. Па ги вртат само на ВМП.
–   Язе мислим дека сите сте у грешка – вика Адре Иваноски – юнак е тоя дека ке си купува непрецизна бригадна локомотива од Minitrains. Па другите га ревнат од завист нека се бришат со салфетки.

:drinks:Приятен ден на всички :drinks:

pach:
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия