В духа на някои от прежде говорившите, аз пък ще кажа така:
Не мога да разбера защо някои се втилясват, когато тук напълно подробно и коректно, коментираме предимства и недостатъци
над даден модел (не детска играчка). Попълваме неговата история на прототипа (ако евентуално намерим такъв) и създаването на
самия модел. Като си го купим, обикновенно обсъждаме и неговата изработка, външност и ходови качества.
Нали за това е този форум. Защо някой постоянно се дразнят, че се"втилясваме" по него!?!!!
Така научаваме доста повече за модела въобще, отколкото от един куп изречения от типа ...
"най-после нещо ново", "харесва ми - ще си го купя непременно", "гола-вода е - поредната издънка на фирмата",
"мнооооого е готин - евала на фирмата", "Аз ще си купя една дузина - нале е български..." и т.н.
Надявам се, че в кое изказване се получава важна, интересна и не рядко ценна информация е ясно
...но що останалите се втилясват тогава на втилясването ни!???? ...както казва един съфорумец тук
-"нямаме си на понятие колко тъмна може да е колекционерската душа..."
Толкова тъмна, че оплюва всякакъв опит за обсъждане на вярност с оригинала, детайлност, история, ходови качества и въобще
реалистичното изпълнение на даден модел, но дори в неговата колекция няма данамерим модели от фирмата "Махано",
(то и те станаха добри всъщност) или типичните американски играчки представяне за жп модели.
А отличните американски модели, все пак ги познаваме благодарение на Ванката и познанствата и познанията ни в този форум.
Аз бих добавил - аман от сноби в железопътния моделизъм!!!
...
"Колко струва!...Ахааа, ами увийте ми една дузина, моля!"...

...
Повечето моделисти постепенно "израстват" и съответно приятелите им спират да наричат колекцийте им "цигански"
- сиреч шарено купувани, без никакъв смисъл, насока и т.н. (и не става въпрос само за епохи) защото и те постепенно стават ...по-хубави.
Една (все по-малка група) си остава обаче с детското разбиране за моделите...и в това не би имало нищо лошо, щом тях това ги кефи,
но само ако не навират постоянно в очите ни, своето раздразнение от реализъма или не на даден модел, неговото обсъждане и т.н.
Може би защото не им стигат в снобската глава знанията, или защото ако се включат и те,тогава си проличава снобизма в тях...не знам...но едно е
сигурно - сбъркали са тотално не само форума но и моделизма за своето хоби!
--------------------------------------
Колкото до обсъжданият тук пореден нов модел на една от фирмите производителки,
май Сашо най-добре го е казал - това виждат германците по свойте трасета - това са направили!!!С което впрочем отговаря коствено на въпроса на Микси, дали тези вагони са се търкалали у нас.
Писаното от Миро също отговаря на въпроса в подробностти и "втилясване".
Да си припомним историята на модела спален вагон ТТ на същата фирма и неговото обсъждане.
Там имаше какви ли не теории, догадки, "доказателства" от разни "корифей", че таков "жувотно нема"...
Пък се оказа, че фирмата идеално и свършила своята проучвателна дейност и затвори устата на всички
с публикуваната от Зазо снимка, на прототипа за този модел. За целта Зазо си купи много приятна и голяма немска книга по
въпроса и без да се "втилясва" много сподели наученото от нея , тук в този форум. Резултата и още по-голям кеф за всички
истински моделисти, но не бих се учудил и снобите да са си го закупили, защото "това е модерното и вЕрното".
Като излезнат от производство моделите, ще видим какво още може да очакваме или не от тях (от моделите).
Дотогова нека останалите не се дразнят от сладките ни приказки на моделни теми в този форум, моля!!!

Ето, браво и на Митко - не се подава на провокациите и продължава нишката за обсъждането на този нов модел!