Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling
Модели на български подвижен състав
KRAKOMOBILA:
Аз незнам какво толкова дискутирате, всичко е толкова просто... В чужбина има много частни фирми (основно в Германия), които имат на вагоните си инициали на БДЖ, но реално вагоните не идват тук. Този вагон е именно такъв - съществува, на него пише БДЖ, изцяло реален си е... просто не идва в България.
Best Ripper:
Май някой трябва да изясни непонятния и неприемлив ЖП термин "обмен на подвижен състав между администрации"... :hi: И защо всеки вагон или локомотив има уникален регистрационен номер /по подобие на автомобилите/...
liro4605:
Един колега машинист ми дойде скоро на гости.Нямахме вобще тема железници,но той като видя витрината просто ме попита има ли БДЖ?Показах му неща от Тилиг и каза,ама това не са наще вагони...................
Приятно забавление на катерушките
bg&flag
mitko0888:
Миро, това е хубава тема, която си зачесъл.
Доказан факт: жп моделите, закупени от магазин, калкато и да са точни, никога няма да ти приличат на умалено копие на истинските вагони или локомотиви. Това е защото са чисти, гладки и т.н. За да приличат на истински, трябва да се състарят (независимо какви думи използвате за това мацане с четката). Имаме си хубава тема за това, има и много примери в другите теми и не ми се иска да правя такава приказка тук. Но това е основното, заради което един НЕ жп мждилист няма да познае истинския оригинала като гледа модела. Има и друга причина - че човек по различен начин вижда 25 метров вагон и 30 см такъв.
Тук ми се иска да продължа твоята идея (ако искате и да я дръпнем в отделна тема, че тук е стр. 39) с въпроса: е какво пък толкова е грешно в моделите на БДЖ?
Ще си кажа моето виждане, ще ми се и някой друг да се включи със снимки и факти, а не с приказки. Започвам отзад напред във времето.
1. Вагона на Роко - 64549. За мен сериозен пропуск е че не са махнали четирите малки прозорчета. Това е очевАдно, особено от страната на коридора (която рядко се появява в интернет). Всичко друго си му е наред. Може би някоя решетка не е с точния брой отвори, но това никога няма да го забележа, дори и да виждам оригинала и модела пред мен. Този вагон го дискутирахме някъде, със нимки и др. подобни, само че преди да излезе в продажба. Мисля че Мите беше пуснал хубави снимки.
2. Вагонът на Мемоба / Тилиг 25301 - според мен си е 100% правилен. Чесъхме го в някаква тема тук, ама по заглавията не мога да я намеря къде е, имаше и доста снимки там.
3. ExDB - 74795 и 74796 - Тано беше писал доста за тях, по моите спомени осван че разположението на седалките в салона е сгрешено, друго не си спомням. В неговата тема има доста снимки на оригиналите и на моделите.
За сега от мен - толкова. Ако някой прецени - добре ще е да продължи.
pavel75:
--- Цитат на: liro link=topic=110.msg100127#msg100127 date=1436213333 ---Един колега машинист ми дойде скоро на гости.Нямахме вобще тема железници,но той като видя витрината просто ме попита има ли БДЖ?Показах му неща от Тилиг и каза,ама това не са наще вагони...................
Приятно забавление на катерушките
bg&flag
--- Край на цитат ---
Онзи ден четох темата на ТАНО за "дообработка" на локомотив 46 серия.
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2833.0.html
Според него по локомотива има неща, които в действителният вариант няма. Ако толкова държиш да е 1:1 или трябва да ги продадеш или си здраво на катерушката.
;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия