Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
От 27 до 30 октомври 2011 г. в палата 7 на Панаирното градче в Пловдив ще се проведе за втора поредна година Международен панаир на колекционерите БУЛКОЛЕКТО 2011 г.
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
10 Февруари 2012, 08:34:16 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20
  Изпечатай  
Автор Тема: Модели на български подвижен състав  (Прочетена 14589 пъти)
pach
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 7277

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ, ТТ-ЕКСПРЕС

Профил WWW
« Отговор #45 -: 09 Октомври 2008, 16:01:23 »

Аз все си мисля че ще има начин да се произведе български състав, ма разковничето на такъв проект явно  ??? ??? ??? ??? е в това да се представи идеята на някоя фирма от името на "КЛУБ" на моделистите в БГ какъвто все пак се обсъжда към момента. Такова предложение е отправено с по голяма тежест от запитване от един човек, понеже там ще има и бройката на членовете на клуба и /онези от роко или пико не са глупави/ възможност за масово популяризиране на конкретните модели, т.е. безплатна реклама. Какво само бройката ли ги притеснява????
Като идея си на прав път , ама дори по десет броя на калпак да купим , цената им пак ще е супер бутикова...да бройката при тях е от значение.Освен ако ти не инвестираш в целия масраф за една малка серия!?!
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1928

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #46 -: 09 Октомври 2008, 16:09:24 »

Ако говорим за съществуващи модели (каквито се разбра, че има доста) и само цвета да сменят... в Роко ги пръскат на ръка... няма цената да се отличава съществено от другите им "събратя" модели...
Активен
Der Hetzer
Сделки: (56)
Hero Member
Публикации: 1181

Гласът на Справедливостта

Профил
« Отговор #47 -: 09 Октомври 2008, 16:20:20 »

Обаче кое на Роко освен 07 става?  ???
Сигурно и някой парен  въртящи очи
Активен
EMPEROR
Moderator
Сделки: (5)
Hero Member
Публикации: 1928

HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София

Профил
« Отговор #48 -: 09 Октомври 2008, 16:27:30 »

Което не е лошо начало... няколко локомотива и вагона... и Тилиг...
Активен
zazo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1665

СЛЕД ГЛАД И МИЗЕРИЯ - ТЕЖКА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ

Профил
« Отговор #49 -: 09 Октомври 2008, 16:37:58 »

Обаче кое на Роко освен 07 става?  ???
Сигурно и някой парен  въртящи очи

Точно 07 май никой не го прави баш каквито са нашите, а сериозните производители, едва ли ще пуснат нещо, което да не отговаря на прототипа, макар че знаеш ли ги.
Активен
martzaro
Сделки: (0)
Full Member
Публикации: 173

HO - IV епоха-Пловдив

Профил
« Отговор #50 -: 09 Октомври 2008, 17:47:38 »

Аз все си мисля че ще има начин да се произведе български състав, ма разковничето на такъв проект явно  ??? ??? ??? ??? е в това да се представи идеята на някоя фирма от името на "КЛУБ" на моделистите в БГ какъвто все пак се обсъжда към момента. Такова предложение е отправено с по голяма тежест от запитване от един човек, понеже там ще има и бройката на членовете на клуба и /онези от роко или пико не са глупави/ възможност за масово популяризиране на конкретните модели, т.е. безплатна реклама. Какво само бройката ли ги притеснява????
Като идея си на прав път , ама дори по десет броя на калпак да купим , цената им пак ще е супер бутикова...да бройката при тях е от значение.Освен ако ти не инвестираш в целия масраф за една малка серия!?!
Не ве момци исках да кажа че ако ги запитаме като организиран КЛУБ може би ще ни обърнат малко повече внимание въртящи очи въртящи очи въртящи очи
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #51 -: 10 Октомври 2008, 07:27:50 »

Ама то като направим клуба , ще опитаме от всичко - може пък и заек да хванем , ако не - поне ще сме опитали!!!
Активен
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3490

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #52 -: 10 Октомври 2008, 09:03:07 »

Скоро един красавец на Брава със серия 132, след като обогати моята колекция и бъде обработен, ще придобие вида на наша 07 серия. Вярно има разлики между нашия истински лок и модела ама като се боядиса последния, натъмани, сложи му се надписа "БДЖ" отстрани и задърпа четири БДЖ пътнически вагона, сигурен съм, несъответствията няма да правят впечатление никому.
"Едно Ферари с цвят червен..."
 намигване
Активен
Adrian
КЖМ - България
Сделки: (132)
Hero Member
Публикации: 4314

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #53 -: 10 Октомври 2008, 09:19:13 »

Влади , говори за двама - дет' се вика - искам и аз !
Активен
Vlado
КЖМ - България
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #54 -: 10 Октомври 2008, 11:16:04 »

Обмислям, с цел привличане и на още моделисти към идеята за създаване на бг подвижен състав от готиви модели (и не само), да поръчам в най-скоро време в "Астра-Т" нови табели с различни номера, така че да обхвана възможно най-много серии, поредни номера, депа и колоосни формули. После ще калкулирам комплектите на каква цена излизат. И като имате предвид, че изработването няма да е повече от 30 лв, тя ще е символична. Така всеки пожелал да прави бг локомотив ще получи уникален номер на машина+всички останали табели на почти никаква цена.
усмивка
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #55 -: 10 Октомври 2008, 11:40:40 »

Брои ме за всеки комплект по два!!!
(стават и грешки та за това по два  :-[...)

голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка Лелееее , като стане и се събираме с модулите , май на еднаквите локомотиви ще им викаме като на истинските , по серийният номер - "Дай ми .35-ти на втори коловоз, а .29-ката да остане на място..." и тъй нататък  намигване
Супер! голяма усмивка
« Последна редакция: 10 Октомври 2008, 11:43:33 от pach » Активен
Vlado
КЖМ - България
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #56 -: 10 Октомври 2008, 12:13:11 »

Идеята ми е да няма два локомотива с един и същи номер. Уникалност от всякъде. Имаме достатъчно бройки истински локове от всяка серия, че да не се притесняваме, че няма да стигнат табелите. Само погледнете в книгата на Деянови и думите ми ще бъдат потвърдени. И така... Владо вади 07.111, Pach - 07.021, а Адри - 07.030 и т.н., и т.н. намигване
Активен
zazo
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1665

СЛЕД ГЛАД И МИЗЕРИЯ - ТЕЖКА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ

Профил
« Отговор #57 -: 10 Октомври 2008, 12:19:44 »

Владо и аз имам интерес към табели за БГ локове. За 13,14,15 и 16-та серия от парните, както и соц. гербове и емблеми на БДЖ и табели за 04,06 и 07 ако е възможно да се направят. Само за 04 ми се иска конкретен номер (04.045), за другите няма значение.
Активен
Vlado
КЖМ - България
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #58 -: 10 Октомври 2008, 12:38:08 »

До месец-два ще има табели. Сега не мога, защото имам важен ангажимент в края на месеца, който не ми позволява "волността" наречена хоби. Ноември месец обаче... Саурон окото поглежда от кулата си в Мордор отново към хобито...  голяма усмивка
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #59 -: 10 Октомври 2008, 15:48:09 »

Идеята ми е да няма два локомотива с един и същи номер. Уникалност от всякъде. Имаме достатъчно бройки истински локове от всяка серия, че да не се притесняваме, че няма да стигнат табелите. Само погледнете в книгата на Деянови и думите ми ще бъдат потвърдени. И така... Владо вади 07.111, Pach - 07.021, а Адри - 07.030 и т.н., и т.н. намигване

Ами да , де , това имам на предвид или перефразирано с твойте цифри , лафа от горният пост ще звучи така " ...Дай ми .11-ти на втори коловоз, а .21-ви да остане на място... , а .30-ката  да бега на крайният модул , че Адри иска да си я снима.... "  :P

Владо и аз имам интерес към табели за БГ локове. За 13,14,15 и 16-та серия от парните, както и соц. гербове и емблеми на БДЖ и табели за 04,06 и 07 ако е възможно да се направят. Само за 04 ми се иска конкретен номер (04.045), за другите няма значение.

Ами Владо да вади калема и да пише !!!
- 04.045 запазен номер на ZAZO.(той си го заплю пръв  намигване)
-............................................
-...........................................
и т.н.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 20
  Изпечатай  

Отиди на: