Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone

Табели за локомотиви БДЖ

<< < (24/58) > >>

Vlado:
Значи нещо не съм разбрал! Да направя Г. Ореховица - Г. Оряховица ли? И Пловдивъ - Пловдив?
п.п. Махнах всички "ъ"-та и "е"-та от табелите Пловдив и Г. Оряховица. Разликата с тези на новия подвижен състав ще е тази, че първите няма да имат рамка. Надявам се сега всичко е О.К.? Зазо?
И списъкът горе е редактиран!

Vlado:
Сетих се за нещо друго: на табелата БДЖ буквите са с някакъв особен шрифт. Някой може ли да ми помогне да намерим (създадем) същия този шрифт, за да я направят табелата точно както трябва в Астра-Т?

CaLLlo:

--- Цитат на: Vlado link=topic=1102.msg19179#msg19179 date=1234115391 ---Сетих се за нещо друго: на табелата БДЖ буквите са с някакъв особен шрифт. Някой може ли да ми помогне да намерим (създадем) същия този шрифт, за да я направят табелата точно както трябва в Астра-Т?

--- Край на цитат ---

Това е старият "царски" щрифт за вагони, точно с него са били надписани всички наши вагони в миналото; и щом е за вагони представи си пътнически и че е доста по-едър от големината в тая табелка.
Имам стандарта, но ще трябва да ми кажеш размерите на табелката, дупките й и размерите на буквите - трябва ми височина, ширина на всяка буква и дебелина на всички, или дай направо табелката! :sarcastic:

Та навремето нещата без сръбски букви в абривиатурата са изглеждали така:

БДЖ
                                    BULGARIA

zazo:
Аз вече спокоен.  :sarcastic: Иначе точно това имах предвид, мисля, че последната промяна в азбуката е от 1939 г. и съответно в 3-4 епоха, исписването е като сега.

Vlado:
Ако никой няма против директно ще ги пусна с шрифт Verbana или Tahoma (единият от тях)? При размер колкото едва ли не грахово зърно няма кой знае какво значение шрифта, мисля аз, пък и опитът това ми показва. Но това е само възможност, де! Чакам предложения!
Прилагам долу и файл с три шрифта:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия