Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Каква система за цифрово управление ползвате?

<< < (5/9) > >>

pach:
 :dance1:Р Ъ К О В О Д С Т В О Т О :yahoo:

Der Hetzer:
Дойде време и аз да се консултирам с по-опитните, тъй като съм абсолютно непросветен в цифровото, все още съм си на Piko FZ 1).
Преди няколко дни ми се случи да правя ластик (от VW Golf 2 жаргон - означава надбягване) на два DB-йски електровоза посредством едно изделие подобно на това:

само че предишния модел, телевизора не му беше цветен, а зелено-черен като на мобифон, от което стигнах до извода че това е било по-стар модел от онова на снимката горе. Та въпроса ми е - добро ли е това на снимката горе, колко струва, хвалби, препоръки, оплаквания, съвместимо ли е със всякакви декодери или ако не е - с кои е несъвместимо итн. Всякаква такава информация ще ми е от полза.  :hi:

EMPEROR:
Много добро, много скъпо и съвместимо с абсолютно всяка система.
Имам лични наблюдения над "стария модел".
Има всичко, от управление на 12 локомотива едновременно, през управление на стрелки и семафори, до програмиране на декодери. Работи с бустери на РОКО и т.н. В общи линии на практира дори и мултимаус може да се върже към него. Има и мрежов порт за връзка към компютър. Тъч диспея е наистина много удобно нещо. Лично за мен това е правилният избор и мисля като се опарича да си го взема. Цената е соленичка, но то безплатен обяд няма. В Щатско може да се намери за към $500-$600 ако не се лъжа.

gts.best:
Здравейте,
аз използувам TRIX, която закупих от наш съфорумец. Доволен съм от централата и начина на програмиране. Централата ЧЕТЕ(бързо и без грешки) и ПРОГРАМИРА декодерите за разлика от други който само ги програмират. Програмирането е опростено и при наличие на описание на декодера CV се програмират безпроблемно. До сега съм я тествал с декодер на Уленброк предоставен ми любезно от "GERVASII ". Декодер и централа се държаха адекватно и нямаше проблеми с програмирането на различните функций:средна скорост, минимална скорост, максимална скорост, реверс на осветлението, плавно спиране и потегляне, продължителност на инерцията при тръгване и спиране,аналогово или цифрово движение (без да се вади декодера), насройка на параметрите за различни двигатели (за да се избегне "придърпването) при ниска скорост. На няколко локомотива не успях да запаля фаровете, но мисля че конфликта е декодер локомотив.
 Прочетох темата за "DCC продукти на CT-Elektronik" и реших да ползувам услугите на "lubomir".
С два имейла се разбрахме и в момента той ми монтира няколко декодера. По негови думи няма проблем с четенето и програмирането, малко е трудно с монтажа заради малкото място. Повече впечатления ще споделя след като получа локомотивите и ги пусна на макета.
Поздрави.

gts.best:
Здравейте , локомотивите са вече при мен и след няколко часов тест твърдя че има пълна съвместимост между "DCC продукти на CT-Elektronik" предлагани от "lubomir" и централата на ТРИКС. Препоръчвам Ви тези продукти !!!
Повече подробности в темата "DCC продукти на CT-Elektronik"
Поздрави.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия