Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Имам нужда от помощ при макетирането | Need help with layouts
Моля за един съвет
Desgardius:
Привет на всички ЖП моделисти!
Имам едно питане относно Tillig/Sachsenmodelle 74471- BDZ Liegewagen 2Kl,Ep V,typ Halberstad.Бих искал да залича надписа Liegewagen и по този начин да го направя като обикновен пътнически вагон.Ако използвам бялата боя на''Revell'' мисля че много ще си личи,затова бих искал да чуя вашето професионално мнение.
Сaprycorn:
Ако боята на надписа Liegewagen не е нитроцелуло3на, тя ще се и3мие със смивка Дунав. Ако е нитроцелуло3на (което е малко вероятно) надписът ще остане. Но внимание, пол3вай само Дунав, в никаксв слу4ай друга смивка, 3ащото другите смивки ра3тварят пластмасата!!!!
Desgardius:
Много благодаря.А подобна смивка Дунав откъде мога да намеря? :)
pach:
Смивка Дунав май вече и излязла от производство.
Ясен е прав , другите смивки освен ,че са по-агресивни, имат и термоефект при работа и може да ти стопят пластмасата.
Ако ще сваляш боя , най-добре с разтвор на сода-каустик.Няма боя която да и се опре.На пластмасата не действа с изключение на прозрачната - замъглява я!!!
В зависимост от силата на разтвора държиш от 10 мин до 1 час - следва обилно изплакване с вода и дори е готово обезмаслено (ако не го обараш с мазни пръсти) за новата боя (след изсушаване).
;D ;D :lol:
Adrian:
"Дунав" продавам и в двата ми магазина - заповядайте ;)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия