Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
начини за монтаж на декодери
XRISTO:
Ами аз го обърнах после - не светеше изобщо.Обаче, сега като се замисля-не се сетих да натисна звездичката.А нали от там се пуска и спира осветлението.От друга стран пък, другите локове като ги сложа на релсите си светят без допълнителни команди, което ще рече, че и този би трябвало да свети, ама не би. :no: А съпротивленията и кондензатора да ги шунтирам ли, и ако да - за какъв чеп са ги сложили, при положение, че NEM-а е фабричен? :blink:
EMPEROR:
Нищо няма да шунтираш ... :) Иначе пробвай да обърнеш декодера и да натиснеш звездичката... Ако ли не, има някаква несъвместимост между декодера и дигиталното ти управление, или декодера е дал фира. Каква е марката и модела на декодера и какво дигитално управление ползваш?
lubomir:
--- Цитат на: XRISTO link=topic=114.msg24603#msg24603 date=1242450883 ---Ами аз го обърнах после - не светеше изобщо.Обаче, сега като се замисля-не се сетих да натисна звездичката.А нали от там се пуска и спира осветлението.От друга стран пък, другите локове като ги сложа на релсите си светят без допълнителни команди, което ще рече, че и този би трябвало да свети, ама не би. :no: А съпротивленията и кондензатора да ги шунтирам ли, и ако да - за какъв чеп са ги сложили, при положение, че NEM-а е фабричен? :blink:
--- Край на цитат ---
Христо, направи това което другите ти казаха! Ако няма резултат, пробвай да смениш единия декодер с другия, ако проблема продължава, значи нещо не е наред с машината, ако се оправи, проблема е в декодера вероятно. Ако си убеден, че всичко е монтирано коректно, може да пробваш и с един хард ресет, за да анулираш евентуални допълнително правени настройки, които могат да объркват работата. В такъв случай знаеш какво да правиш - обади ми се!
XRISTO:
А-а-а, не е от декодера, то ако е от него защо ще ми светят и едните и другите лампи едновременно?!Като дам паузата светлините угасват.А и си приема адрес и скорости на спиране и тръгване - въобще се държи чудесно! С мултимаус съм, а декодерите са супер, всичките ми локомотиви са с такива, изключение прави един лок с вграден роковски - той се държи най-зле на релсите, между другото.
Сега отработвам, ама като се прибера у дома ще пробвам да обърна NEM буксата, може нещо локът да е объркан(което не ми се вярва)или ще се наложи да "побългаря" платката на лока(което е по-вероятно). :good:
lubomir:
И все пак за да локализираш проблема, и да разбереш къде да търсиш причината, пробвай с друг декодер на същата машина. Ако проблема продължава, наистина нещо в лока не е в ред. Ако проблема изчезне, значи трябва да се търси в декодера причината. Затова и ти препоръчах да пробваш с един хард резет примерно. преди да правиш каквото и да е. Това изтрива всички настройки, и остават само заводските. Просто е, само въвеждаш едно СV.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия