|
mitko359
|
 |
« -: 01 Януари 2009, 21:28:29 » |
|
|
|
|
|
« Последна редакция: 10 Януари 2009, 11:46:00 от Dispatcher »
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

Публикации: 2828
HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #1 -: 01 Януари 2009, 21:53:24 » |
|
Мите ,мното се радвам че вече си положил основите на твоят първи макет.Тепърва много пъти ще го разваляш (все пак си има нужда и от прахосмукачка) и редиш на ново,фигурата ще се мени,коловозите и подвижният састав ще се увеличават.Основното трасе ще се удвои,въобще,спомням си моето детство,когато и аз си редях всичко на земята в стаята.Стаята бе около 6м широка 4м,удвоеното трасе минаваше и под леглата и обикаляше плътно покрай стените.Сегашният ми макет е по-малък. Виждам че си пребоядисал и първият си вагон,поизправи линийте и става чудесно. Успех 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mitko359
|
 |
« Отговор #2 -: 03 Януари 2009, 00:10:49 » |
|
xaide be 4i4o Toni nakarai i drugite da napi6at ne6to :-[
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #3 -: 03 Януари 2009, 00:17:46 » |
|
Ъъъъъ.....напъвам се,ама не искат 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Николай Дочев
|
 |
« Отговор #4 -: 03 Януари 2009, 00:23:06 » |
|
На мен ми харесва като колекция,но като макет всеоще има какво да се направи.Иначе успех,надявам се повече да заприлича на макет.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
toniemi
КЖМ - България
Сделки:
( 18)
Hero Member

HO,Z Само БДЖ !!!! София
|
 |
« Отговор #5 -: 03 Януари 2009, 00:30:26 » |
|
На мен ми харесва като колекция,но като макет всеоще има какво да се направи.Иначе успех,надявам се повече да заприлича на макет. Той ,все пак е по-малък и от теб.Това е неговото развитие в хобито за момента.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gts.best
КЖМ - България
Сделки:
( 56)
Hero Member

Публикации: 632
N(1:160)
|
 |
« Отговор #6 -: 03 Януари 2009, 11:21:46 » |
|
Браво, положил си началото имаш добри попадения в подвижния състав, като макет има какво да се желае. Закрепи си релсите на плоскости и така по лесно ще ги сглобяваш на земята, а после и за крака можеш да помислиш. Тепърва ще редиш и променяш релсовият път и коловозното развитие докато на теб ти хареса. Успрх в това творческо начинание. Поздрави...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tatcho
Сделки:
( 14)
Sr. Member

Публикации: 260
Епоха II-V Н0
|
 |
« Отговор #7 -: 03 Януари 2009, 12:45:15 » |
|
Поздравления за макета Митко. Като коловозно равитие е добре ,но за добро закрепване , ползване и лесна работа е добре да се закрепи на плоскост за която да се фиксират стабилно релсите.За подвижния състав и принадлежностите на мекета не е добре да са на пода.Прахта е едно от основните неща, които пречат на хобито ни.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3674
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #8 -: 03 Януари 2009, 14:51:12 » |
|
Дерзай, Митко! Но имаш още много работа по макета си, сам разбираш това, нали? Като начало помисли какво искаш от тук насетне и после бачкане му е майката. Успех! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
pavel75
Сделки:
( 12)
Hero Member

Публикации: 878
HO; V; BDZ, BG; София
|
 |
« Отговор #9 -: 03 Януари 2009, 15:57:02 » |
|
Много добре изглежда. Много работа те чака, но няма да се отказваш. Само едно предложение - това зелено платно отдолу седи неестествено. Раздвижи го малко - сложи пътища, тук таме черни пътища, някъде по-тъмно зелено и ще стане супер. Както и това ярко зелено под депото се надявам, че е временно. Иначе голямо браво за началото.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
EMPEROR
Moderator
Сделки:
( 5)
Hero Member

Публикации: 1941
HO | IV,V | DB,DR,DB-AG | София
|
 |
« Отговор #10 -: 03 Януари 2009, 15:57:26 » |
|
Добре си започнал, очакваме развитие 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vasko58
Сделки:
( 4)
Full Member

Публикации: 247
HO II , III & IV епохи Ст. Загора
|
 |
« Отговор #11 -: 03 Януари 2009, 17:20:44 » |
|
Здравей Митко! Като за начало е много добре! Всички ние тук също сме започнали да редим влакчетата си на земята  Аз специално, съм в хобито пошече от 40г. и шсе още нямам макет ??? Мите, мечтата на всеки хобост е да има хубав и голям макет, но трябша да знаеш, че той не става бързо! Има неща които по един или друг начин възпрепятстват "построяването" му. Това напримар е наличието на достатъчно място. Важното обаче е да имаш желание!!! За това моя съвет е следния: започни от нещо малко (малко макетче) Така ще набереш необходимия опит и знания с минимум средства! При направата на макет идеите идват постепенно и винаги се налага да правиш промени по него в процеса на работа. Опитай се да извлечеш максимум информация от този форум, тук хората са знаещи и умеещи, така че от това ще имаш голяма полза! Питай за всичко което те интересува, тук всеки на драго сърце ще ти даде добър съвет! Желая ти успех в моделирането
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
spas_tf
Сделки:
( 4)
Full Member

Публикации: 228
HO Епоха V -VI София
|
 |
« Отговор #12 -: 03 Януари 2009, 17:28:15 » |
|
Митко само така! И аз като теб някога си редях всичко на пода ( а да си призная още го правя понякога) Имаш страхотни модели така ,че погледай малко макети в нета и съм убеден ,че идеите ще дойдат много бързо! Пожелавам ти успех и горе главата , дори "възрастните" майстори са тръгнали като теб от пода!  А ето и един баш маистор : www.martrain.hu
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
mitko359