Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Как да реша проблема с ръждата?

(1/7) > >>

XRISTO:
Имам релси,които се нуждаят от изчистване на по - дълбока ръжда. Въпросът ми е :
- Мога ли да се справя с ръждопреобразувател или има някакъв друг,по - сигурен начин?

Жоро:
След направени опити да се почистят петна от ръжда на язви по релси на старото Пико се намери един сигурен начин - замяна с нови. Всички други опити водят до неуспех. А с ръждопреобразувател е гарантиран начин релсите да загубят проводимост и да ръждясат по-бързо.

jopeto:
Ми аз си ги чиста от патина и ръжда с една машинка, детое като зъботехническа. има си приставка с финна месингова чека - става перфектно ! После и с една гумичка  за полиране и става като нова, ама според мен няма нужда.

br185:
  Слава Богу за сега не съм имал такъв проблем. Ама ми се струва, че Жоро е прав. Решението е замяна. Осдстраняването на ръждата чрез механична обработка не ми се вижда добра идея. За страничната част на релсата може би не е проблем. Обаче главата на релсата на ръка ми се струва трудна работа да се докара кат фабричната равна. После ще се получи нещо като при нащо БДЖ. Пътува си влака уж по безнаставов път пък целият се тресе нагоре надолу все едно се движи директно върху чакъла. И въобще изсъргването на ръждата премахва и покритието на релсите. И после ръждясват още по-лесно.

Best Ripper:
Като правих последното почистване, забелязах, че и по някои от релсите има потъмняване и съответно накъсване в равномерния ход на локомотивите.. Тъй като съм на стария "П" профил, мисля да ти пилна леко от горната страна с фина водна шкурка /1500 или 2000/, естествено на сухо и без да се увличам.. пък ще видя след известно време как се е отразило на състоянието на релсите... бтв, тоя проблем е май на по-новите релси на ПИКО - навремето, когато бях на НО, имах релси на траверси от пресован картон /преди появата на пластмасовите траверси/ и никога не съм имал проблем с корозия - всичко се е свеждало до почистване със спирт и релсите си блестяха... Сега май швабите освиниха технологията за галванизиране...  :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия