Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Как да реша проблема с ръждата?
pach:
Това обаче е временно решение - с водната шкурка , колкото и да е финна се сваля покрай ръждата и калаеният слой, които визира П-профила като "бяло тенеке" а отдолу си е черно желязо , което с огромна сила и с удвоена скорост почва пак да ръждясва... :swoon:
Радикалното решение ,е след изтичане на окончателната годност на П-профила, да се изхвърли и да се подмени с новите релси! :spiteful: ;D
lubomir:
А новите релси не се окисляват, но за сметка на това.... сулфатизират. Затова иска почти непрекъснатото лангъркане на поне един вагон с шлайфер. От една страна шлайфера свършва доста бързо и трябва да се заменя(купува), а от друга малко по малко главата на релсата заминава. Обаче както се казва няма пълно щастие ;D. При всички положения профилните релси са за предпочитане, ако имате достатъчно средства да ги купите ;D
zhivko88:
В момента продават доста добри спрейове за по добра електропроводимост, никой ли не е пробвал с тях? Нямам предвид wd 40, защото това си е една проста разпалка за печки според мен и за нищо друго ;D
София 70:
Открих една био-паста , която чисти добре окиса от старите П образни релси в ТТ.
Пастата се казва Паста "Метал"- за почистване на окиси от метал.Няма как да покажа опаковката , защото от тази нямаше и човека ми даде негова , която мъничко използвал .Каза , че в Понеделник ще има от всичко . Цената - 7.80 .Подробности - www.ekomakc.com
http://www.ekomakc.com/products.php?page=himiq&list=78
TANO:
Тук отдавна мисля да задам един въпрос, но досега се въздържах, щото някой може да го приеме като заяждане, а то не е. Та значи при мен за 36 години нито за ден не е преставало да има макет в стаята (било то 25 год. на земята или както е сега) и НИКОГА не съм имал нито една ръждясала или потъмняла релса или проблеми с токоснемането. Дори съм искал от Жоро (ако помни) ръждясали релси да си правя глухия коловоз за изоставените парни локомотиви. Как се сдобивате с тия железни окиси, сулфати и прочее нежелани химични съединения? Единствения възможен отговор за мен е, че в стаята има парно т.е. няма влага. И може би това е и отговора на самата тема "Как да реша проблема с ръждата"
Вашите мнения?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия