Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Това в коя епоха ли е?

<< < (3/5) > >>

pach:

--- Цитат на: Tramway link=topic=1195.msg20326#msg20326 date=1235929717 ---
Аз също съм моделист, но по съвсем различен начин гледам на тез "епохи", да не говорим, че такова понятие в железопътното дело не съществува.
За принадлежност към дадена епоха са съди не по годината на производство, а по техническата концепция, по която е изпълнено возилото. Както вече писах, една машина, направена по времето на т.нар. епоха 3, но с конструкция от епоха 0 или 1, къде ще я причислим?
Примерът ти с BR38 е много показателен колко сбъркани са моделджийските епохи. Таз машина е типичен представител на старата пруска локомотивостроителна школа и носи всички белези на конструктивните тенденции от началото на века, т.е. епоха 1. След туй каквито и подобрения да са правени (имам предвид съществени, а не глупости от рода на различни бои, табели и цифри), тя си остава същата стара машина от епоха 1. Та ако ще и тотман да й турят, и АЛС, и GPS, и ръчаг с микропроцесорно управление. Една жена колкото и пластични операции да си направи, не може да си смени ЕГН-то.

--- Край на цитат ---

Тя егенето не може да си смени , но да кажем едно момиченце , набор 1990 от коя "епоха" ще я причислиш ???
Родена е през 1990 година , но е конструкция от преди 500 г (преди да почнат да се източват на ръст например)...Ами на акъл , тва 19-годишното е по-умно от прабаба си (сиреч има подобрения в конкструкцията си!!! ;)), в коя епоха трябва да я сложим???
Е ??? В коя епоха е девойчето!!!!???
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Моделните епохи са си много точни - те се определят не само от конструкцията на локомотивите , но и от годината на производство , което е един от най - съществените признаци , но е от етапи на развитие на железниците (например парна тяга , дизелова тяга и т.н.)

ES64U2:
Слагаме я в епоха Teen  :yahoo:

Tramway:
Като сте специалисти по епохи, я кажете туй в коя епоха да го турим? Аз вече на живо съм го турил където трябва, само че в тоз момент хич не съм си мислил за епохи. Сега очаквам от вас да са произнесете.

KRAKOMOBILA:
Това е леко далече от 16.01

pach:
Добре бе , нека да казва , че е 15-се годишна ако иска!!!
 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия