Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Ето какво наричам трансформатор
bdz43r:
--- Цитат на: eurostar link=topic=133.msg2573#msg2573 date=1204753888 ---Според тях е невъзможно.
--- Край на цитат ---
Възможно е но сложно. С импулсен преобразувател може да се направи 110V 60 Hz от 220V 50Hz. Възможно е някой да се е сетил да предлага готов такъв продукт (аз не съм срещал, но не съм и търсил), иначе трябва да се изработи (нямам си идея къде). Във всички случаи подобно решение ще излезе солено. На 50 Hz би трябвало да се загрява малко повече, но не много фатално.
eurostar:
--- Цитат на: pach link=topic=133.msg2546#msg2546 date=1204698559 ---Ако някой го интересува , ще проуча как стоят нещата...
--- Край на цитат ---
Pach, можеш ли да ми дадеш някакъв адрес или телефон на тези хора? Не съм предполагал, че тази работа ще ми създаде толкова притеснения.
pach:
eurostar - значи така -тъпите американци са ти отговорили проформа(най-вероятно някой търговец , който работи в продажби , и хал хабер си няма от електроника ;D)но за всеки случай проверих нещата .А те "стоят"така:
- проблем със 60 Нz не би трябвало да имаш никакъв - нито ще загрява ,нито ще се повреди.
(малко офтопик-в момента фирмата ми произвежда битова техника точно за този пазар и тестването го правим през разделително-понижаващи трансформатори от 220V / 50 Hz на 110 V / също на 50 Hz защото 60 Нz няма от къде и да се получат в тези трафове!!! ;D)
Точно техните снимки съм показал по-горе!!!
Адреса на производителя на тези "адаптери" от 220 на 110 V е:
София , 7-ми км , първата бяла сграда , диагонално на новия хотел "метропол....." , зад ресторант "При братовчеда" , това е сградата на бившото "ЦИИТ".
На 4-ти етаж в дясно като слизаш от асансьора , дъното на коридора в ляво е магазина на фирма "Амета".
Тук приемат поръчките за трансформатори по поръчка.Търсиш Боби (той е шеф и изпълнител,жените почти нищо не разбират ;D)
Изпълняват я в рамките на 7-10 дни точно както си е пожелал клиента.
Цена според договоряне (което си е чист пазарлък),но е желателно да разбираш технически какво точно искаш , защото в противен случай цените стават "неконтролируеми" ;D ;D ;D
тел. Не мога да ти дам , щото аз често минавам от там и не ми е трябвал.
Работното им време е стандартно - след 17 ще ги откриеш само ако имат работа!То тогава светят крайните прозорци на етажа от към Цариградско...
Ако имаш проблем - просто ми препиши данните на това което ще включваш (най - добре от ръководството за работа или в краен случай от етикета на гърба или дъното на апарата) и ще направя поръчката като предварително съгласувам с теб цената - устройва ли те просто , поръчвам , а ти ще си го платиш при вземането!
8)
eurostar:
--- Цитат на: Maktub link=topic=133.msg2543#msg2543 date=1204670748 ---Един въпрос - опитах да поръчам такъв траф от КАТО, но при опцията за избор на държава нашата татковина не я мярнах сред останалите държави...
--- Край на цитат ---
Получих отговор, че са добавили България към списъка с държави. Предлагам ти да изчакаш малко с покупката, за да видим дали моят ще работи надежно с адаптер.
Днес се записах във форум за електроника и там получих моментално два еднозначни отговора, че с най-елементарния адаптер от 50W би трябвало всичко да е наред. В следващите дни ще го изпробвам и ще пиша пак. Това нещо струвало 8 лева.
Благодаря, Pach. Ако нещо почне да загрява подозрително, тогава ще ходя да се пазаря във въпросната фирма. За сега ще пробвам купешкия адаптер.
pach:
Купешкия би загрял само ако го натовариш много (логично), а поръчковия би ти свършил за всичко по яко (или повече апарати на изхода му)!
;D ;D ;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия