Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Ето какво наричам трансформатор
pach:
Качеството на снимките - като от телефона ми :D
Това е външния вид на разделителен трансформатор от 220 V на 110 V , с външни габаритни размери 100 х 85 х 140 мм , изходна мощност 60W.
Правен е по-поръчка с тези изходни контакти (като за РС) за да не стават грешки със 110 - те волта.
Това отдолу е същия трансформатор в едър план лицевата плоча - ключето може да е светещо (като опция).
А това пък е също разделителен (разделителен означава , че вторичната намотка няма галванична , тоест електрическа връзка с първичната намотка която е на 220 V) трансформатор 220 V на 220 V .
Такъв ми трябваше за именно електрическо обезопасяване на една промишлена тестова установка.
Та както казах и в предишният ми пост , няма проблем да поръчам такива транформатори с изходни променливи (АС) напрежения 12 до 16 V ,и мощност достатъчна за захранване на нашите съоръжения.
По-големите мощности (100-120W) се сглобяват в същите на външен вид кутии но с приблизителни размери 140 х 140 х 180 мм.
;D
eurostar:
--- Цитат на: Maktub link=topic=133.msg2543#msg2543 date=1204670748 ---... Един въпрос - опитах да поръчам такъв траф от КАТО, но при опцията за избор на държава нашата татковина не я мярнах сред останалите държави. Как става поръчката, когато трябва да обявиш адрес за доставка?
--- Край на цитат ---
С този сайт го има този проблем. Аз имам леля там, която ми получава нещата и ми ги препраща, а за Billing address съм писал Sofia, Yougoslavia и номера на кредитната карта и става. Това е изключително досадно за леля ми и аз им написах писмо да добавят България в списъка. Първият отговор от преди време беше: "Jorj, If you have trouble placing an order on our website please let me know and I will see if we can get Bulgaria added to our country list".
Днес, по повод на твоя въпрос им написах, че имам приятели, които искат да си пазаруват и нямат роднини в САЩ. Биха ли прибавили България към списъка... Когато ми отговорят, ще ти пиша.
eurostar:
--- Цитат на: pach link=topic=133.msg2546#msg2546 date=1204698559 ---Леле , мале , що си трошите парите по тоз начин!
--- Край на цитат ---
Аз все гледам да икономисвам. Но този трансформатор е върхът - така мазно се върти ръчката, просто нищо общо с другите трансформатори. И понеже аз съм на аналогово управление, за мен е от изключителна важност с какво ще управлявам влаковете. И не мисля, че 50$ (+30$ транспорт) е много за траф с две управления.
80.00 USD = 103.063 BGN
Сега, когато ще трябва да си купувам траф за светлините на сградите, мога да взема самоделка или нещо евтино от магазина.
eurostar:
Получих отговор от фирмата производител MRC. Те твърдят, че какъвто и адаптер да сложа, това не е проблем. Единственият проблем бил, че трансформаторът нямало да работи дълго заради честотата от 50Hz на европейската мрежа. Тоест, трябва да реша по-скоро проблема с херцовете, а не с ватовете. Според тях е невъзможно. Ако някой от вас смята, че има изход, моля да ми пише.
Ето и оригиналния текст от писмото:
we do not sell the tech 4 line of transformers in europe for a reason that is why we do not rate them for 220 volts. they can not handle the 50 hertz/cycles of your wall outlets even if you do step down the power to the tech 4 over time it will cease to work.
XRISTO:
Я и аз едно въпросче,че да не задръствам форума с нови теми по подобни въпроси.Имам едно захранване от сървър "DELL"и ми се иска да сътворя от него захранване за макет.Интересува ме откъде мога да си намеря подходяща схема за плавно регулиране на напрежението.Захранването е 250 вата и по всяка вероятност са реални,ако не и повече,тъй като става въпрос за сървър , а както се знае там компромиси не се правят. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия