Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

:) За любителите на ПАРАТА ...

<< < (4/213) > >>

EMPEROR:
Хахахахахах много добра снимка  :haha: :haha: :haha:

pach:
Бе то и аз се загледах , ама казвам си , той е по цифровите парни , дали не иска и този да го пусне на DCC!!! :yahoo: :hi: :lol:

Adrian:

Ауууу какво виждамммм ?

Корицата на календара за 2010 !!!

bdz43r:

--- Цитат на: pach link=topic=1380.msg18991#msg18991 date=1233843551 ---Този с тръбите май - доколкото знам от Стефан Стоичков е с прогорените димогарни тръби при едно екстрено изсилване (изкачване) да спаси от обратно изпускане ,  композиция с два електровоза в оставащите 5-6 км преди Карлово , тъй като изключват предпазителите по контактната мрежа заради счупване на токоснемател на единият електровоз .
Парният е бил помощна машина ли ,що ли и персонала се е озорил , да не би да падне налягането на парата точно когато са на зора...
(това ми е разказано , но колко е истина друг да каже...)
--- Край на цитат ---
Това като развален телефон е станало. Историята със счупен пантограф преди Карлово няма нищо общо с истината. 16.01 не е стъпвала в Карловския район през последните 3 години, още по-малко в състава на влак с електровоз, нито пък е участвала в истории със счупени пантографи и изключили предпазители на контактната мрежа (тя изобщо няма предпазители). Освен това към Карлово и от двете страни е надолнище, а влакът си има спирачки, които могат да го удържат и по най-стръмните баири в железницата.
Имаше един случай, но той е при Кръстец, не е свързан със счупени пантографи и протече само една тръба и то доста след това (най-вероятно протичането на тръбата не е свързано с напъните по нагорнището).

pach:
Aз казах непроверена информация - на въпроса ми :
- Добре де , като са счупили пантографа що не са спряли , или поне вторият локомотив да продължи ?!?!? - отговора бе:
- Ами от токовият удар при чупенето , се е изключила цялата контактна мрежа , пък без ток електровозите как да спрат?
- Добре - казвам - а парният кво е правил в композицията под пара ?
- Ми той добре , че е бил под пара , та успял да ги подпре като му дали сигнал със свирката , и докато ги избута по нанагорнището , всичките до Карлово   -  са прогорили тръбите , щото нали разбираш ако му падне парата , кво стааа?
Оставам без коментар целият разговор ...
 :( :blush2: :prankster: :sorry:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия