Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
22 Май 2012, 18:04:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Схеми и планове на макети.  (Прочетена 3034 пъти)
Vlado
КЖМ - България
Сделки: (2)
Hero Member
Публикации: 3684

HO | IV, V, VI | БДЖ София

Профил WWW
« Отговор #15 -: 17 Февруари 2010, 14:27:34 »

Пламене, адмирации! усмивка Както винаги неизчерпаем в стремежа си да предоставяш информация (и не само) в помощ на всички хобисти. Благодаря сърдечно! усмивка  Одобрявам!
« Последна редакция: 17 Февруари 2010, 16:39:22 от Vlado » Активен
Gervasii
КЖМ - България
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 1392

НО DRG IIb епоха София

Профил
« Отговор #16 -: 17 Февруари 2010, 14:33:17 »

даааааааааааааа ама всички под сурдинка викат "Аман от Пач........" ааааааааааааааа давай Пачито смело с новини без чет Моите уважения! Моите уважения! див
Активен
nilfe
Сделки: (67)
Hero Member
Публикации: 762

H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА

Профил
« Отговор #17 -: 17 Февруари 2010, 16:37:20 »

Пач, златен си ако я преведеш. Помоща ще е неоценима. Адмирации. Моите уважения! ръкопляскам ръкопляскам ръкопляскам
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7509

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #18 -: 17 Февруари 2010, 16:46:26 »

Тя СЕ превежда и в момента...
Обаче:
- видял съм как изглеждат вече някой менюта, но още не съм стигнал до проверка на работоспособността и.
- не е проверена , защото едновременно изучавам английската и версия за работа, тък като аз съм привърженик на WinRail-а но там мноооого трудно се правят планините...
- във връзка с горното , не ми харесват и иконите (много са гадни и неясни, за разлика от WinRail) но няма как , основният код и неприкосновен заради авторските права.
- като стане ще ми трябва някой (като Зазо - но той се ослушва от къде идва влака) да я провери - друго си е повече очи и глави.
- щом я изчистя има възможност за създаване на библиотека с наличното в трите мащаба за България (асортимента е достатъчно богат)
- както и билиотека със типично български сгради и съоръжения като гара Панагюрище например.
Имам файлове на руски, полски, чешки и най-вече немски гари, така че е ясно как се правят (не е трудно , но иска писане на доста цифри за таблици в текстови редактор) и само то нас си зависи да си съберем една такава библиотека .
Това последното е за 3D-визуализацията - страхотно ще е...
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #19 -: 17 Февруари 2010, 16:58:17 »

Моите уважения! Да!
Активен
nilfe
Сделки: (67)
Hero Member
Публикации: 762

H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА

Профил
« Отговор #20 -: 17 Февруари 2010, 17:56:50 »

Като спомена WinRail, имаш ли кракната версия. Бих желал да я пробвам.
Активен
Adrian
Сделки: (151)
Hero Member
Публикации: 4510

Купи и ще ти олекне! DR/DB/BDZ 4-5 ep. HO София

Профил WWW
« Отговор #21 -: 17 Февруари 2010, 19:03:06 »

Браво , Пламене - което си е - си Е !
Активен
bategojko
Сделки: (16)
Hero Member
Публикации: 546

HO, София

Профил
« Отговор #22 -: 17 Февруари 2010, 20:41:43 »

pach, благодаря за книжката от предната страница. Моите уважения!
Вярно че, мойто трасе е вече изградено,
но не се знае кога ще ми дойде мерак за разширяване...  хитрец
Активен
XRISTO
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2363

НО - III-IV епоха,DB и DR Ловеч

Профил
« Отговор #23 -: 17 Февруари 2010, 22:28:26 »

Е-е-е, Паце, страшен си!   Одобрявам! Одобрявам! Одобрявам!
Любимата ми програма за планиране! На български! Направо с нетърпение я чакам.Някаква папчица с инструкцийки към програмата ще да е?Ама е кански труд, шапка ти свалям!  Моите уважения!
Активен
Born
Сделки: (4)
Newbie
*
Публикации: 14

ТТ

Профил
« Отговор #24 -: 18 Февруари 2010, 00:44:31 »

Благодаря за схемите, Pach, ти си неуморим.  Да!. Много полезно знание за начинаещи и за напреднали.  Моите уважения!.
Активен
pach
Hero Member

Профил WWW
« Отговор #25 -: 18 Февруари 2010, 09:59:15 »

Е-е-е, Паце, страшен си!   Одобрявам! Одобрявам! Одобрявам!
Любимата ми програма за планиране! На български! Направо с нетърпение я чакам.Някаква папчица с инструкцийки към програмата ще да е?Ама е кански труд, шапка ти свалям!  Моите уважения!

Това ще е втората част - папката с краткото ръководство за работа - също на български.До вчера(днес рано сутринта) мислех че няма да е необходимо, но се оказа че си трябва. Открих го като направих първите проби с българските менюта. Макар и на български език, си иска определена последователност на работа с тях, и това е описану в инструкцийте за работа с програмата.
Колкото до "Папката с инструкций" не си разбрал - променям самата програма да работи на нашият език...и от там идва трудността, щото българските термини се изясняват след справка отанглийски, немски ируски език, кой какво разбира под дадена дума (команда).
Напредвам по-бавно отколкото ми се иска, защото като правя пробите си откивам грешки пъки самите проби ги правя върху планан на един бъдещ макет...ама него няма да го издавам още , щото не е мой .

Впрочем продължавам да не харесвам както иконите , така и стила на работа, но в сравнение с WinRail-а , май ще се окаже по-мощна и с много повече възможности.
А всичко започна от това , че във WinRail-а не схванах как по-бързо да правя планините... саркастичен
За сега толкова...
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на: