Сънувате ли влакове , а ?
Вместо мадами - влакове ще ми сънуват ! Хаххххх

Днес сънувам ,че съм в някакъв град чужбински и времето е късния следобед. Трябваше вечерта да свирим и веднага да пътуваме за Бг , пък исках на всяка цена да намеря магазин за влакове , преди да затворят ! Насочиха ме към един и нахлух в няква странна обстановка - стените голи , а не (както си е редно) отрупани с коловози,само три шкаф-маси , на едната отгоре линия с буфери от 2-те страни - под наклон .
Гледам някви странни модели изложили под стъклените витрини и въобще не зацепвам на коя фирма са...питам : 'На бате Роцо нещо продавате ли?' - един мазен тип казва "Само релси" и ми показва от тоя модел с базалтова призма . Хубави бяха - призмата не беше сивкаво зеленикава , а свтло кафява , с 'разливи' на масло в средата , а самите релси - ръждиво кафяви , контактната им повърхност'износена' - лъщи ! Бе мн яки релси ! Питам ква система са , код и т.н. - притеснявам се ,че Пиковските ми остатъци ще чаткат по траверсите . Взимам си 100 , повлиян от форума ;
ама искам и локомотив ! - показват ми някакъв абсолютно прозрачен дизел , вътрешностите му се виждат като на детски ГСМ , с кръгли прозорчета , овал като на Шкода , с 3 тройни талиги !!!, които ми демонстрират как влизат във всякаки кривини !Без никаква администрация , номера...диби-дюс прозрачен !? Питам 'друго нямате ли ,ве'...а тоя скача ' това е най-топ в момента' 'Я го сложи да скивам как катери' , пуска го мазно и леко по нанагорнището и го качва до върха - ама мърка ! Питам " ...е как така няма декодер , звукове разни , ь ?", тоя се смеее и вика :
"Това да не ви е детски ГСМ !"

Каква ли е поуката от тази история ?... ???