Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Железопътни катастрофи и изцепки

<< < (16/248) > >>

turboto:
A някои ще разкаже ли как БДЖ се съгласява на сделката с нам любимите 46-ци ?! Че там е една много тъжна и нагласена история...

IKAR:
Имало е договорка между Бай Тошо и Чаушеско за изчистване на огромния румънски дълг към България. Част от тази договорка е и доставката на бараките серия 46. Тогавашните умни хора в БДЖ са категорично против, тъй като това вече е изключително остаряла конструкция с контакторно управление и куп други дефекти. Главният приемчик на БДЖ Георги Стайков дори е казал, че докато той е на тази длъжност, тези бракми няма да стъпят в България. Но по време на изпитанията в Румъния е проведена съвместна "операция" между Секуритате и нашата престъпна комунистическа държавна сигурност, при която "случайно" срещу един от трошляците, движещ се със 160, е пуснат друг румънски локомотив също с доста висока скорост. Резултатът е всички, возещи се в двата локомотива, в това число и Стайков, загиват. И сега нито един от тези криминални "кадри" на държавна сигурност не рови по кофите за боклук - всичките са или началници, или фирмаджии. Във форума също си имаме хора, работещи в подобни дерибейски фирми и подчинени на такива "шефове" - кадри на ДС. Аз за себе си първо проверявам в търговския регистър фирмите, с които ще работя, и ако се окаже, че фирма Х е комунистическа, каквито са 90% от "фирмите" у нас, или цъфне някой шеф, свързан с едновремешните "служби", просто я отсвирвам.

KRAKOMOBILA:
За тази катастрофа аз честно казано се съмнявам работата да е нагласена, тъй като в нея загиват и доста видни румънски инженери.  А, че 46-та серия са бараки - няма спор. Или по точно казано - не са за нашите условия.

Best Ripper:
Да бе.. "видни румънски инДжинери"... Те ако бяха наистина видни, нямаше да мислят такива щайги...  :nono: Същите боклуци бяха и малките дизели 76-а серия... Ама там нещата се омазаха от "великата" КПСС и нейната КГБ... И хич не се чуди, че били загинали 5-10-20 души. Нашата ДС гътна цял пътнически самолет в Братислава през 70-те години, за да убие един генерал, който беше в заговор срещу Т. Живков. Човешкият живот е кръгла нула, в някои държави /като СССР и Русия примерно/ дори е отрицателна величина...  :dirol: Остави какви демагогии и пропаганди плещят по телевизиите...  :pardon:

Относно книгата за катастрофите... Малко съм ви подвел, просто съм смесил 2 в 1... Гледах снимки на Стоичков, които ми ги показваше заедно с обясненията по друга книга. Иначе книгата съществува, но е без снимките... Казва се "Ръководство по Ж.П. движение" от Нестор Юруков - инспектор по железниците и лектор в Ж.П. училище. Издадена в София, 1926 г. от печатница "Радикал". От същия автор е и книгата "Железничарски анекдоти и приключения - сбирка 1", София, 1930 г., печатница "Съгласие". В първата книга са описани различни катастрофи в железниците ни, естествено преди издаването на книгата. Там те са дадени като нагледни примери какво се получава при неспазване правилата за движение и експлоатация по железниците.

KRAKOMOBILA:
Интересни заглавия, но наистина са доста стари... с което за мен не представляват такъв интерес.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия