Главен форум | Main forum > Фремо | Fremo
Специално за модулистите в този форум!!!
pach:
--- Цитат на: schatsi link=topic=229.msg1713#msg1713 date=1202325789 ---Жоре там е само с един път.Дай истинските размери.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Жоро link=topic=229.msg1714#msg1714 date=1202326125 ---Втората релса е на 46мм наляво от осовата. Точен чертеж следва!
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: staff123 link=topic=229.msg12212#msg12212 date=1225384584 ---Аз имам един въпрос. Може би не е много намясто, ама тука ми се стори най-удачно.
Чудя се какви стрелки се използват при фремотата, като отстоянието между две успоредни релси е 46мм. В смисъл примерно един такъв
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8628050
участък с какви стрелки се изпълнява?
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Жоро link=topic=229.msg12215#msg12215 date=1225399806 ---46мм отговарят на 4000мм действително междурелсие в открит път. В гаровите участъци се увеличава и нормално е над 4800мм. В дадения случай стрелките се режат. Същият въпрос ми зададе и Мишо, като при неговия модул рязането може да се избегне, защото още в кривата може да достигне по-голямо разстояние.
--- Край на цитат ---
От Т У К
Nenngröße ..........Z ..N TT H0 .S ...0 .....I ....II
Auf freier Strecke 19 25 34 46 63 .89. .125 .178
In Bahnhöfen .....21 28 38 52 .71 .103 .141. 200
А това горе е от Т У К
Павка , забравям , че тук модераторите не четат всичко , за това ти се струва , че те обвинявам...
Понеже аз като седна да правя нещо , първо проверявам с каква информация разполагам и ако нямам такава , питам търся и т.н.
Но когато имам на разположение цял раздел , с няколко теми , обиквновенно първо тях прочитам.
Не те обвинявам теб конкретно , а споделих моето разочарование...
Сега и заради теб си направих труда , отново да прочета горната тема за да ти извадя цитатите , защото когато съм я чел само съм запомнил , че това е обсъждано ,но сега трябваше да го извадя конкретно , и видях понякога как хора с претенции , не са в час за елементарни неща...(Павка не визирам теб - който му е любопитно , да чете и да се смее - и това освен тех.информация има в изобилие... :lol: :lol: :lol:)
Хайде стига толкова , щото може пък някой друг да се засегне...
Просто е - на мен не може ли да ми писне понякога от хорските глупости!!!???????????
(щото ако не си затворя очите , половината неща тук са си чисто заяждане по между ни...)
emilchaushev:
Модулист
Определение
Модулист е човек, който е бил инфектиран с вируса модул. Самия вирус не е установен. Предполага се, че е дефект в мъжката Y хромозома, което спомага на вируса при първоначалното заразяване. Това обяснява рядката поява при жени.
Инфекцията
Инфектирането най- често става при големи срещи. Естествено се наблюдава и инфектиране посредством Интернет. Обикновено вируса поваля мъже над 30, но са известни случай на заразяване и при 12 годишни. Поразените млади индивиди, най- често се заразяват от бащи или близки роднини. Шанса за възстановяване в най- добрия случай е 15%.
Психологически ефект на заболяването
В последната фаза на заболяването страдащите поемат ангажименти за участия в модулни срещи. Не рядко страдат социалните контактни в семейството. До 5 пъти в годината се среща с други заразени. Завземат се части или целия гараж или тавански помещения със съдържание, което с ван или микробус се кара на срещи и безкрайни уикенди.
Ход на заболяването
След заразяването с инфекцията отнема няколко месеца, докато се появят първите симптоми на промяна. Не рядко се появява първия собствен модул, който се носи на първата организирана среща, за да се кара на него. По-малко прогресивни форми могат да се проявят само с посещения на модулни срещи. Обикновено младите заразени планират големи площи за модули, като тези идеи бързо се отхвърлят. Оцелелите трябва да се научат да живеят с болестта през целия си живот
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия