Главен форум | Main forum > Железопътен моделизъм | Railway modelling

Новости от по-неизвестни месингови фирми

<< < (3/4) > >>

CaLLlo:
Така като гледам, това е нещо като малет, но не съвсем понеже е с 2 цилиндъра, а не с 4, та движението на задните колела се предава чрез оная дебелата релса горе и то е постъпателно-възвратно, т.е. тя се движи само напред и назад - както се вижда, цапфите и на 5-те оси са в долно положение.

Тая машина не бях я виждал никога.

toniemi:

--- Цитат на: CALLlO link=topic=1431.msg20301#msg20301 date=1235814741 ---Така като гледам, това е нещо като малет, но не съвсем понеже е с 2 цилиндъра, а не с 4, та движението на задните колела се предава чрез оная дебелата релса горе и то е постъпателно-възвратно, т.е. тя се движи само напред и назад - както се вижда, цапфите и на 5-те оси са в долно положение.

Тая машина не бях я виждал никога.

--- Край на цитат ---

Задвижващата щанга минава точно под червено боядисаната част от рамата.

mitko0888:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=1431.msg20288#msg20288 date=1235769604 ---Както пише в дебелите книги, този T15 е изпълнен по системата HAGANS, но не знам точния принцип на действие тук. Някакво много странно преплитане на щанги, но коя как и защо?

--- Край на цитат ---

Системата Hagans е стандартното Walschaert с външно пълнене. Само че са добавени доста допълнителни лостове, за да може да се задвижва задната чупеща се част от рамата, като в крива да не се нарушава съществено равномерното и синхронно  движението на задните колооси. Системата е патентована 1891 година от Christian Hagans.

Двете картинки са свалени от симулатора:

Пак там, на бутончето Notes, има обяснение на допълнителните лостове, май само на английски.

CaLLlo:

Тоя хер Хаганс голям тарикат се оказа, патентовал е доста неща по производството на локомотивите, но ... накрая е изчезнал яко дим от бранша ...

XRISTO:

--- Цитат на: toniemi link=topic=1431.msg20304#msg20304 date=1235823506 ---Задвижващата щанга минава точно под червено боядисаната част от рамата.

--- Край на цитат ---

А на мене ми се струва, че минава в кухина през резервоара и оттам предава движението на задните колооси.  :blink:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия