ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Много грозна и срамна случка.

<< < (3/10) > >>

mill:

--- Цитат на: ivo link=topic=1438.msg20206#msg20206 date=1235667073 ---След проумяване и анализ на фактическото положение взе да ми става ясно какво се бе случило, а след серия от разговори с ощетения колега и други хора, които ме познават, познават и приятели на ощетения, а и самия излъган колега, загадката взе да се разплита. Както сигурно се досещате оказа се, че локът е бил разглабян от трето лице, което с цялата си наглост е сменило нови части със счупени такива. Наглостта няма граници! Безочието също! Колко е грозно да имаш доверие на някой, който най-безсърдечно и без никаква съвест да подмени части по твоята машина, за да се облагодетелства от незнанието ти! Това е най-гадното нещо, което за тези две години откакто се занимавам с това хоби ми се случва! И това мнение се споделя не само от мен самия. Затова и имам подкрепата на всички мои приятели да дам гласност на тази долна постъпка, като всички хора, които станаха съпричастни на това, бих го нарекъл без колебание престъпно деяние, искаме да оставим решението на самия деец как да постъпи от тук насетне, като случилото се тежи на собствената му съвест и решение – дали да напусне форума или непукистки и дебелокожо да продължи да го посещава и така с присъствието си да мърси иначе прекрасното ни място! Нека той реши…

--- Край на цитат ---
Много точно казано ,Иво :good:
Аз подхванах тази случка ми се струва ,защото е отвратително да се възползваш от незнанието на някой.Още по гадно е ,когато  имаш доверие на този човек,да ти помогне,да ти обясни ... а получаваш не нож,ами брадва в гърба :nono: :angry:.Аз няма да спомена името му,защото не съм пряко засегнат.Но призовавам потърпевшия да го каже.Доста хора ще го потвърдят.Може би съм щастливец,че аз се отървах без последствия. :stop:

EMPEROR:

--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=1438.msg20228#msg20228 date=1235680056 ---Всъщност кой е дал локомотива на третото лице и защо? Губи ми се логиката. Купувача го взима, предполагам го пробва макар и за малко все пак са минали два месеца и всичко е ОК, лока е практически нов нали така? После го дава на някого неизвестно защо и видимо машината се прецаква, обаче купувача се обръща към продавача с обвинения, че лока е повреден знаейки, че има и друга намеса междувременно.....?????  Защо не обвини директно "майстора", а въобще те занимава тебе?

--- Край на цитат ---

Ами не, там е проблема, че купувача не го е бил пробвал дори тия 2 месеца... от където е решил, че виновника е Иво, но за мен лично и купувача има вина... Аз лично никога няма да чакам 2 месеца, за да видя дали нещо работи...

j.k.kolev:

[/quote]

Ами не, там е проблема, че купувача не го е бил пробвал дори тия 2 месеца... от където е решил, че виновника е Иво, но за мен лично и купувача има вина... Аз лично никога няма да чакам 2 месеца, за да видя дали нещо работи...
[/quote]

Пак се губи логиката - не е наясно какво е действителното състояние на закупения лок, обаче го дава на трето лице да го разглобява, после обвинява продавача..... :mda:.  :mda: Лично аз виждам малко некоректно отношение към Иво, защото е замесен след като се знае, че машината е била в други ръце. Редно е да се пробва /щом става въпрос за техника/ по време на сделката, а ако липсва подобна възможост да се уговори между двете страни някакъв разумен срок в който ако има забележки или дефекти да се прави рекламация.
 Тук разбира се изобщо не искам да омаловажа вината на подменилия частите на който явно купувача първоначално се е доверил.
По принцип даже си мисля, че ако на някой му се занимава, можем да сложим по една важна тема в разделите купува / продава , която да стои най-отгоре и в нея накратко да са описани някой морални и етични правила по сделките. Нещо от сорта на: прочети преди да купиш или съответно продадеш. Казвам го като идея, а вече зависи от модераторите дали изобщо ще я коментират. Все пак във форума кипи доста оживена търговия и е добре интересите на страните да са защитени, макар че такива недоразумения може би са твърде редки.

Сaprycorn:
Абе с две думи позорна история! Нали точно хобито е нещото, което би трябвало да ни откъсне от външния свят, пълен с измами и мърлящина, а какво става? Човек не може дори в любимото си хоби  да избяга от фалша, който е навсякъде около нас! Резил!

fyut:
 :diablo: :diablo: :diablo: Пълна гадост! Вън на таквиз дребни дущици от задругата ни. Иво, всички са прави! Името името и нищо друго!!!!!!! Не трябва и други непросветени хорица,между които и аз, да попадаме на недобросъвестни т. нар. "хобиссссти". :triniti: :triniti: :rtfm:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия