Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

ROCO MultiMAUS 10810

<< < (11/20) > >>

n_sirakov:

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1457.msg56650#msg56650 date=1300952866 ---А защо го категоризираш като "хапане"?
Съвсем малко критичен тон не е навредил на никого.
На доста хора тук много им е паднал трешхолд-а и подскачат и за най малкото нещо...
Гроздан съвсем правилно го е написал - да напише две думи, все пак той (и всеки един от нас)
не е длъжен да знае графика на всеки, нали?

--- Край на цитат ---
абсолютно си прав за ,,двете думи,, но нямам достъп до интернет когато пътувам и ще се опитам такива недуразумения от моя страна за напред да не се получават :thank_you:

n_sirakov:
Направих повечето работи които ме посъветвахте и се оказа че единственият начин да светват по отделно е да са на отделни адреси
декодерите във вагоните нямат отделни изводи дори не мога да разбера кое точно е декодера защото платката е една (в смисъл че не мога да извадя декодера)
вагоните са ROCO-64300,64301 и нищо не мога да разбера от документацията защото единственото което разчитам от нея са картинките

--- Цитат на: widowmaker link=topic=1457.msg56508#msg56508 date=1300725484 ---Най вероятно е функционален декодер, който надали има повече възможности от това да цъка лампите.
Т.е. една и съща функция и различен адрес за всеки вагон (слад като всеки е с индивидуален декодер).
Друго няма да можеш да постигнеш. (ей за това не обичам фабрично цифрово осветление -
ставаш луд ако имаш над 5-6 вагона с индивидуални декодери).
Виж все пак какъв точно е тоя декодер вътре.

--- Край на цитат ---
Най вероятно е функционален декодер и не знам но май няма друг начин освен различни адреси което засега е добре ама чакам още вагони :mda:

G_GROZ:
Тези платки за осветление с интегриран декодер на РОКО, се предлагаха и тук във форума. Мисля, че те са най-елементарния вариант на функционален декодер т. е. има само една функция. За жалост, вариантите за контрол на осветлението са само два:
1. Н-броя вагони, програмирани на един и същи адрес и с Ф7 палиш и гасиш всички едновременно.
2. Н-броя вагони, програмирани на различни адреси - избираш адреса на желания вагон и пак с Ф7 палиш или гасиш само него.
3. Ако имаш достатъчно вагони - комбинация от възможности 1 и 2

Според мен, макар и да не ми е много ясно какво точно ти е желанието, възможност от типа всички вагони на един адрес, а всеки се пали от различен Ф - не става. Или поне на мен не ми е известно как и с коя централа можеш да менкаш номера на Ф-то. И дали точно на тези декодери можеш да бръкнеш чак до там. Нека обаче и Дани да се изкаже, че може да говоря глупости.

n_sirakov:
Принципно исках много вагони на един адрес и различни ,,ефове,, обаче работата стана за мое съжаление един F в случая 7 и мнооооого адреси едвали има друго решение но все пак надеждата умирала последна  :drinks:

optron:
Мен ако питаш, групирай си вагоните на композиции и всяка композиция да си има свой адрес. Така с един бутон, от един адрес ще си палиш и гасиш целия влак. И така за всеки влак.
Даже, ако локомотивите ти нямат функция на Ф7, то можеш да програмираш адресите на вагоните да са същите, като на локомотива - така от един адрес ще можеш да управляваш и локомотива, и вагоните.
Когато решиш да направиш нова композиция, нареждаш всички вагони заедно, махаш всичко друго от макета и от централата им програмираш нов адрес. Те ще се програмират наведнъж, на един път - така не се налага да ги програмираш един по един. После им закачаш локомотив и влакът ти е готов.
Такива размисли ...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия