ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum

Система за оценка

<< < (11/12) > >>

zazo:
Това с проиграването, сме го правили, щото аз поне гледам да си свърша добре работата дори и когато не взимам нищо за това и с възможностите, които има в момента това е резултата. по скоро става въпрос затова, какъв да е регламента. Нека и другите да се включат.

И понеже ми стана криво, а се заговори и за  конструктивизъм, няма да си спестя въпроса, къде го конструктивизма в:

--- Цитат на: pach link=topic=1475.msg21572#msg21572 date=1237533502 ---Дайте определение за "обективност"?
Такава тук и сега май няма!!!Всеки гледа от свойта кула и не дай си боже да гледа в различна от "правилната" посока?
Кой определя правилната посока?
Дали тези ограничения нямат за цел да обърнат главите ни в правилната посока?
Ми ние пък може и да не искаме да считаме това за правилно - защо трябва да ни обвиняват в +спортни плюнки"?
------------------------------------------

--- Край на цитат ---

Далеч съм от това да въртя главата на когото и да било, всеки да си я слага където пожелае.

EMPEROR:

--- Цитат на: pach link=topic=1475.msg21627#msg21627 date=1237544703 ---...
Тоест ако трябва да остане тази система , може би трябваше да се помисли за някакъв начален стартов бонус (дължим им го) на двама/ трима , дето си ги знае целият форум - тези които и до сега бяха с най-многото продажби.
Мисля ,че всеки един от нас е пазарувал от тях , и не би имал нищо против да им отдаде дължимото.Говоря за Адри , Жоро и Мишо.
...

--- Край на цитат ---

Прав си... "двама/ трима, дето си ги знае целият форум". Точно защото ги знае, липсата на оценки няма да ги ощети. Нито са им първи, нито последни продажби. За нула време пак ще натрупат сума си положителни оценки.
Ти като как делиш тия трябва да имат "начален стартов бонус", ония НЕ. Не мислиш ли, че би било обидно за някой друг? Системата е нова и е скоро въведена, затова заслужаваме всички равен старт, заедно със самата система. Така е честно спрямо ВСИЧКИ!
Мишо ми е страхотен приятел, но и той е останал без старите си оценки... с тая разлика, че не се сърди! И пак ще си реализира множество продажби и пак за нула време ще изпъкне като ТОП търговец. Както сам каза, знае ги целият форум, независимо дали под името му пише 100 или 0.

pach:
 :lol: :lol: :lol:
Главата бе само примерно!!!
така или иначе , определение за обективност си трябва , още повече съдейки по последният спор тук!!!
Това което се стори обективно на модераторите , се оказа че на нас не ни се вижда толкова обективно - за това поисках "определение за обективност" !
Обективността се основава на критерий - дайте да ги видим тия (ваши и наши) критерий , и когато ги обсъдим , ще имаме еднакво виждане по "определение за обективност"!
Това един път направено , ще отнеме мястото за нееднозначно тълкуване на един или друг факт , и когато това (все пак) бъде направено , ще имате пълното право да натирите "сгазилият лука" (както го пише в този раздел - много му се кефа на това "къде е лука  и как да не го газим"  :dance1:") и той няма да може дори да си помисли да се сърди , щото ще го е сгазил , след като са дадени уеднаквените критерии за правилата , в случая "определение за обективност"!
Нито на вас модераторите , нито на нас форумците , нещо човешко не ни е чуждо , така че ако уеднаквим вижданията по важни въпроси (не без съответни компромиси от една и друга страна) ще станем още по доволни в едното цяло наречено форум.
Инак наистина ще почнем да си разменяме "плюнки" вместо бонбонки , и накрая ще ви писне , и ще ни.............цензурирано !!! ;)
Колкото до системата - аз лично не виях смисъл в нея и също бих я премахнал от раз , ама това е мое виждане , което е различно от това на брат Адри , или друг ...
То за това римляните са го нарекли това място като нашето "форум" , а онова другото с по строгите правила , закони и без чак такава свобода (не свободия) са си го нарекли "сенат"!
 :victory: ;D

pach:
Уф , Лъче както казах по-горе , едва ли някой ще се разсърди от нас , ако на тия тримата им се даде по-висок начален старт в новата система!
Или вие имахте съмнение за стари сделки към други хора?
Да ние си ги знаем , но и тримата продават доста и извън този форум.Включително и в други страни
Какво би станало сега - "Брато аз ти продавам това , но мога да ти се представя във мойта среда (демек форума) слабо , щото системата ни е нова.Аз отдавна продавам , ама не си личи по тази причина ... и т.н. и т.н." :blink:
 :resent:
Аз не искам равен старт с търговците тук , защото не съм търговец - който иска равен старт с тях , да си отвори магазин, или да играе и-бей и да продава тук , или пък да пласира колекциите на своите познати , и тогава ще разбера защо иска равен старт с тях .Ама сега , за какво състезание става въпрос?
Всъщност нека другите да се включат както казва зазо и да си кажат кое как?
И не само по тая система (топ търговци или не , тоя или оня) а въобще по въпросите за които се разкипяхме тук от два дена!

Der Hetzer:
В последните 2 дни, към 8-9 пъти се опитвам да дам положителна оценка на Voodoo, която досега не е отчетена.
Явно е че за някои хора трупането на оценки може да се превърне в приоритет, но какво значение може да има ако примерно след като сме се наговорили с 2-3ма човека да си пишеме изкуствени оценки, ако ще и рейтинг 100 да съм натрупал, след това ако продам на някой някакъв визуално перфектен локомотив, на който отвътре частите са на пастет и получа негативна оценка с обстойно описан целият този проблем - познайте дали някой ще си купи нещо повече от мен?
Явно е че се гледат негативите със всичките им тези последствия (досущ като случката с онзи симпатяга - "Баш Механикът"), така че изкуствените положителни оценки едва ли са критерий.

а Voodoo и до момента си няма оценка  :(

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия