ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Система за оценка
Dispatcher:
Системата за оценка отново е в режим на автоматично публикуване. Това означава, че единствения контрол остава в ръцете на всички нас като потребители. Няколкодневното наблюдения показа, че доста често се бърка нещо в даването на оценката и по тази причина се пускат по повече от една оценка за една и съща сделка, без това да цели изкуствено вдигане на рейтинга. Така че молим ако някой си сбърка оценката, нека ни пише, за да изтрием грешната, след което да я пусне отново коригирана. :yes:
vania85:
Аз нещо немога да я схвана тази система за оцека. Възможно е нещо да не съм доразбрал - за което предварително се извинявам !!!
Ако може да ми обясните : при една полижителна оценка - се получават 100%
при отрицателна - примерно Марио губи 50% и има положителни 50%
пояснение : http://www.railwaypassion.com/forums/index.php?action=trader;id=153
Без никакви под мисли и нищо против никой да имам , искам да ви попитам, колко например ще има Мишо, Адри или Любо при положение, че имат по 4 или 5 положителни оценки = 100% , какво ще стане с тези 100% ако имат една отрицателна ???
Според мен е логично, при една положителна = 100% и една отрицателна - процентите да се нулират.
Питам се, защо Марио има 50 % положителна ?
EMPEROR:
Това е така защото оценката не може да става отрицателна. Т.е. абсолютно лош купувач/продавач ще има положителна оценка 0% ... средна стойност 50% и коректен 100%. Такава е и системава в eBay. Процент коректност! Т.е. 50% коректност какво ти говори? Та това е по въпроса за системата. Може би вместо "Положителен процент:" като тотал, трябва да го сменим на "Коректност:" за по-ясно?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия