Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Въпрос за съвместимост м/у декодери и управление.

<< < (3/5) > >>

i_deck:
Благодарен съм на всички за отговорите. Ще мисля какво управление да си взема. Засега обаче ще изчакам и ще задавам въпроси :). Имам 3 локомотива, два от които са старички на PIKO. Може ли на тях да се инсталират декодери, проблем ли е, че моторите са по-старички (освен това единия лок Е144 е с 2 мотора и незнам дали декодера ще може да го захранва)? И ще мога ли да заменя лампичките със светодиоди. Ще ми се да дойда на някое от събиранията, които организирате, но живея във Варна.
Поздрави

mill:

--- Цитат на: i_deck link=topic=1489.msg21175#msg21175 date=1237145505 --- два от които са старички на PIKO. Може ли на тях да се инсталират декодери, проблем ли е, че моторите са по-старички (освен това единия лок Е144 е с 2 мотора и незнам дали декодера ще може да го захранва)?  И ще мога ли да заменя лампичките със светодиоди.

--- Край на цитат ---
        :nono: Тези си ги карай така .На подобен  локомотив   http://www.conrad.de/goto.php?artikel=246197   ,който не е скъп и е чисто нов ,спокойно може да се сложи декодер,че и звук :good:

pach:
Принципно лампичките могат и се сменят със светодиоди (през съответните резистори разбира се) и на по-старите локомотиви е възможно да се сложат декодери , стига да си майстор в ръцете , да намериш място в локомотива (без рязане най-малко на тежестите - не става ) и да умееш да си настройш обратната връзка между старият двигател и декодера.
Виж това за управление на ДВА двигатела и на мен ми е любопитно - нека по-запознатите да опишат кво и как ;)
Любомире??? :) :blink:

XRISTO:

--- Цитат на: pach link=topic=1489.msg21190#msg21190 date=1237184476 ---да умееш да си настройш обратната връзка между старият двигател и декодера.

--- Край на цитат ---

Пламене, това можеш ли да ми го обясниш по-подробно (може и на лична), защото и на мене ми предстои същата операция, макар да отлагам във времето поради финансови причини?  :blush2:

pach:
Не съм стигнал до този урок  :on_the_quiet: - някой по-запознат трябва да те светне :spiteful:  и то при условие , че декодера ти въобще има обратна връзка... :swoon:
 ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия