Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)
CaLLlo:
--- Цитат на: Gervasii link=topic=1102.msg20761#msg20761 date=1236660024 ---callio, мерси много за орела те това се търси. въпроса е novobranec ще стане ли в НО така че да се вижда кръста и може би с помощта на callio ще ги определим като размер. callio май са три вида за лок, за тендер и пътнически вагони HELP HELP както пее бийтълс
--- Край на цитат ---
Оня горе е за отстрани, за преден нямам инфо, но там приблизителен ориентир са фаровете.
Номерационните табели служат за чудесен ориентир при размерите:
Табелите са:
600 х 200 - за 5-цифрен номер на лок и
700 х 200 - за 6-цифрен номер
Gervasii:
--- Цитат на: CALLlO link=topic=1102.msg20800#msg20800 date=1236686422 ---
--- Цитат на: Gervasii link=topic=1102.msg20761#msg20761 date=1236660024 ---callio, мерси много за орела те това се търси. въпроса е novobranec ще стане ли в НО така че да се вижда кръста и може би с помощта на callio ще ги определим като размер. callio май са три вида за лок, за тендер и пътнически вагони HELP HELP както пее бийтълс
--- Край на цитат ---
Оня горе е за отстрани, за преден нямам инфо, но там приблизителен ориентир са фаровете.
Номерационните табели служат за чудесен ориентир при размерите:
Табелите са:
600 х 200 - за 5-цифрен номер на лок и
700 х 200 - за 6-цифрен номер
--- Край на цитат ---
за отстрани е и такъв се дири
CaLLlo:
Доколкото си спомням орел между букви D R има само на вагони, Ясен май имаше някакви иранки с такива надписи, а за локомотиви ... не помня ...
Преден орел имат само някои стари дизели и електровози, а при парните само ония с аеродинамична обшивка, щото обикновения парен лок няма много място за орли, а има отпред врата дето прав влизаш в нея ... а излизаш чисто черен тип сатин. :sarcastic:
Gervasii:
--- Цитат на: CALLlO link=topic=1102.msg20825#msg20825 date=1236714084 ---Доколкото си спомням орел между букви D R има само на вагони, Ясен май имаше някакви иранки с такива надписи, а за локомотиви ... не помня ...
Преден орел имат само някои стари дизели и електровози, а при парните само ония с аеродинамична обшивка, щото обикновения парен лок няма много място за орли, а има отпред врата дето прав влизаш в нея ... а излизаш чисто черен тип сатин. :sarcastic:
--- Край на цитат ---
да само на вагоните има DR. иранките са същите които имам и аз само че освен пътническите обикновенни вагони имам и вагоните на Гьоринг - правителственият влак
novobranec:
Момчета, работата с орела е заквасена и стискайте палци да излезе нещо от пробите!
Май ще взема верно да си сменя ника, нищо че не съм Мирон. Може ли да ме повишите поне в стрелочник, щото се оказа, че и аз мога да се мешам в разговорите тука, ето как:
"От 1924 до 1937 табелите са месингови, от 1937 до 1945 са алуминиеви! Само на послените BR52 и BR42 са правени надписи само с боя- в края на войната."
Май не е баш така. Табелите са си от обикновено тенеке с бели боядисани цифри. Който се интересува от положението на Райха с алуминия (и не само) в тоя период, може за си направи справка с мемоарите на Алберт Шпеер. Той определено е бил по-навътре в нещата от нас. А номерата, наплескани директно с боя върху локомотива се срещат и в по-ранни години, поне от 1942 нататък със сигурност. Снимки колкото щеш и не само на 42 и 52. Ето ви една такава, оригиналният текст е "BR 52 2152 und 56 162 im Bw Berlin-Pankow (1942)"
Нарочно увеличих само номерата, та да видите че на 52-ката даже ги е домързяло да замажат пътеките на шаблона.
И с още нещо не съм съгласен: "Доколкото си спомням орел между букви D R има само на вагони...", "да само на вагоните има DR". Ми това тогава какво е:
Според текста на снимката това е BR 50 437 (макар че аз ги виждам последните две цифри повече като 67), фабрично нов и току-що доставен. Снимката е правена през юни 1940 на гара Торн (Thorn), Източна Прусия.
Ха сега или ме повишавайте, или ме изритайте оттука да не ви се мешам в приказките!
А за орела ще се чуе до края на седмицата, надявам се.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия