Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Табели на локомотиви и вагони DRG (Reichsadler)
Gervasii:
имайки предвид, че българия като страна се е отнасяла хуманно и толерантно към всички етнически групи пребиващи временно или постоянно на нейната територия считам за рационално да има реципрочност и на същата към нас като моделисти. нито конституцията нито който и да е закон не забраняват синволите на германия от периода 1933 - 1945 година. опитите да бъде създаден прототип в НО 1:87 на германските железници не представлява нито заплаха за националната сигурност нито отправя призив за нетолантност към едни или други етнически общности в рамките на европейскят съюз. ето защо не считам за неиобходимо премахването на постовете. поради факта че нашето хоби е част от световната история ние просто се стремим към достоверност. в заключение бих добавил че нацизмът и комунизмът са две разновидности на човежката разновидност и пролетарската простотия. ако администраторите все пак вземат решение за ограничаване на картинки и символи на 3 райх моля същите такива с петолъчки, сърпове и чукове да бъда премахнати, отчитайки факта че българското население системно е било малтретирано и са били нарушавани човежките му права от КОМУНИСТЕЧЕСКИЯТ РЕЖИМ. :hi: :hi: :hi:
EMPEROR:
Така е Герво, но самите германци дори не слагат тези неща по локомотивите си, нали така? А и ние не искаме да трием нищо от тук. Търсиме компромисен вариант, за да не "улети" форума...
Vlado:
Хора, не търсим конфликт, нито целим ей така самоцелно да унищожим всичко! Просто сме леко притеснени и търсим мнение и съдействие от вас. Искаме заедно да осуетим един може би задаващ се проблем за форума и евентуалните мерки не бива да се възприемат превратно.
pach:
Самите германци си имат член в конституцията , който изрично упоменава тези символи кога могат да се употребяват ...и ги слагат навсякъде където им харесва , дори по локомотивите си .
Не съм сигурен , но май №86 (той си изкочи в по-долният пост) беше - за справка вижте техните сайтове където става въпрос за производството на този символ и то точно в жп.моделизма.
Друг е въпроса , че на въстановените летящи самолети от това време , всеки път когато напускат територията на Германия , слага пречупените кръстове (това се казва историческа достоверност при въстановката) и всеки път ги сменят с правите кръстове , преди да се върнат в територията.
Мен също ме притесняват изложените тук символи , още повече че оная снимка втори път е блокирана , но може би трябва по-обстойно да се опишат аргументите на темата тук...
Защото се чете от всеки (не почвам оня спор наново) включително и от хора (деца) дето си нямат и понятие какво нещастие е донесъл на света въпросният знак!
Еднакво омразни са ни много символи , и фашистки , и комунистки , и еврейски ...и каквито се сетите още , но да се правим по-големи вярващи от папата , ми се вижда малко тъпо.Става въпрос за историческа достоверност , която само спомага запомнянето на печалните факти от близката история на света!
Германците не се притесняват , щото знаят кое и как , както и за какво ...
Руснаците не се притесняват , макар комунистическата партия там да бе забранена със закон (помните ли този факт) , пък на всякъде си пляскат червената петолъчка (щото бялата е щатският знак) .
Само ние видите ли , не можем да си изработим герба на царя (или социалистическата тъпня) и то по технически причини.
Ето това е по - неприятното ,
но както се казва - на вкус и цвят , всеки си е по своему...
Всеки иска различни символи - да си обясни обаче правилно действията и въжделенията , за да не се притеснява който и да е , от където и да е !!!
Gervasii:
--- Цитат на: EMPEROR link=topic=1493.msg21254#msg21254 date=1237210253 ---Така е Герво, но самите германци дори не слагат тези неща по локомотивите си, нали така? А и ние не искаме да трием нищо от тук. Търсиме компромисен вариант, за да не "улети" форума...
--- Край на цитат ---
съгласен съм позицията ми е принципна. а за германците те го спазват само на територията на федералната република (Pach да сподели) заради нормативната им уредба която гласи:
"Teile unseres Programms enthalten Zeichen und Symbole aus der Zeit von 1933 bis 1945, die nach § 86 StGB
als verfassungswidrig eingestuft sind und deren Verwendung zu Propagandazwecken verboten ist.
Aus diesen Grund weisen wir darauf hin, das, gemäß § 86/Abs. 4 StGB, diese Zeichen und Symbole ausschließlich
zur Darstellung und Erläuterung technikgeschichtlicher, kulturgeschichtlicher und historischer Zusammenhänge
hergestellt und angeboten werden und auch nur zu diesen Zweck verwendet werden dürfen.
Der Kunde erkennt den genannten Verwendungszweck mit dem Kauf entsprechender Produkte ausdrücklich
an. Für anderweitige Verwendungen die nicht den Vorgaben gemäß § 86/Abs. 4 StGB entsprechen übernehmen
wir keinerlei Verantwortung."
логиката ми е не е забранено от закона - разрешено. а ако питате мене не гледайте Щирлиц.
приемам решението ви :hi:
Пач ме изпревари
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия