Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model
ROCO 62407 Krokodil
Adrian:
Този модел е много зле ! Препоръчвам на Собственика му по-скоро да ми го продаде на изгодна цена - ще му олекне ! :lol:
pach:
Има резон , но двигател който го спра насила чрез застопоряване на зъбните предавки ще изгори ако не го изключа от напрежението , докато при ремъка ще приплъзне и толкоз...
Правим анализ на предавките , но всъщност ти си прав , някой някъде е решил "че и така може", но не щото е сменил о-пръстена с друг наличен в момента , а защото го е проектирал на този принцип ("и така може") с цел минимални разходи!
Я сметни умственият труд , машинното време и човекоминутите за да се проектира , изработи и сглоби зъбна и съответно ремъчна предавка !?!?! А и на себестойност като материали едната в пъти е по-евтина от другата...
Та така - "и така може"!!! ;D ;D ;D
lubomir:
Пак не мога да се съглася. Аз съм преправял Пиковски БР130 с ремък и друг не оригинален двигател и трябва да ти кажа че резултатът беше впечатляващ. Просто по-безшумна 130-ка нямаше за това време. Не съм имал никакви проблеми с приплъзването. Имам и един Кьоф на Пико, пак с ремък който има проблеми при тръгване само след продължителен престой във витрината - просто гумата от изпъването заема една поза и и трябва да се разкърши малко за да тръгне по вода работата. Освен това като идеш в магазин за резервни части обърни внимание колко струват месинговите детайли( ролки и др.) и след това сравни с цените на пластмасовите зъбни колелета. Предавката в случая е с месингови предавателни шайби и си е чудесно решение(безшумна, поема изкривявания в пространството), но имайки в предвид че моделите вече се правят в Банска Бистрица, а не в Австрия то не е невъзможно някой тамошен мужик(снабдител или доставчик) да е виновен по въпроса. Съмнявам се австриец, особенно конструктор да допусне това за нормално, особенно след като знам педантичността с която там се изпълнява всичко което е написано на лист, при това без да се вложи дори грам замисъл. Докато нашего брата, като му възложиш работа първото нещо е да почне да търси кусури на работата и чак след скандал, се хваща да я свърши - в общия случай през пръсти. Ама защо изобщо го коментираме това толкоз? Модела е чудесен и както казах, след почистването машинката върви чудесно, и трябва само да се следи да не се омасли пак ремъка. Пък като се износи, о-пръстени с кофа да ги ринеш, и ластик от шнола да сложиш пак ще стане. Това е само едно от предимствата на тази предавка.
pach:
:lol: :lol: :lol: :lol:
:yes: :yes: :yes:
Лока е трепач , мунчо га ша черпи!?!!
:clapping: :good:
zazo:
Поздравления, за точния и премерен поглед върху нещата.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия