Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Съвместимост м/у цифрово управление и аналогов влак
kossis:
Така , работата стана, но прецаках половината 3 мм светодиоди от прегряване докато ги запоявам и после при затварянето на Дизела пак успях на прецакам двата диода на стоповете отзад при натискането им. Диодите са много фини и при прегряване или натискане на краката им се нарушава ПН прехода и започват да светят само с наместване на кратата. Та М-солдера на Серафимов беше с калпава човка- тоя свали качеството здраво. Китайска човка -на върха не се калайдисва. Накрая я смених с по добрата в резерв. Кабела е супер твърд на захранването. Още при закупуването имаше проблем с резбата която затяга човката и го подменях.
Повече никога няма да се хвана да правя подобно нещо. Гледам колегите дето слагат декодери на Локове го правят на такива с подходящи моторчета и платки с налично осветление в тях. Аз едвам нагъчках кабелите и диодите. Направо ми се разказа играта !!
Трябват меки кабели, да не се ползва термошлаух, щото е доста корав и пречи.
Ефекта е - дадах му СВ4 и Лока върти сам независимо от ВР204 който фабрично е с СВ3. Фаровете светят като на фабричният че и по силно щото задните диоди излизат навън и са доста силни. :yes:
Настройките на Декодера не ми харесват- бавно спира и бавно тръгва. Ще го прекодирам. Ресетнах го преди това.
Интересното за мене беше че го пуснах с аналоговото захранване- Zата. Лока върви перфект и понеже не ползва настройките от СВ-тата спира и тръгва веднага.
Фаровете ме учудиха- при смяна на посоката се обръщаха и те-бреййййй. И интересното беше че светеха правилно в зависимост от посоката ????
Не пробвах да обърна Лока наопаки върху линията и да видя дали ще светят пак правилно.
Лока е доста лек и се тресе леко по линията особено при по висока скорост.
Заключение -готино е имам си два цифрови Лока вече. Обаче и пари да ми дават не бих се хванал на тази работа повече. Добре че нямам повече подходящи Локове за цифроване.
Сигурно ще си купя един Сет с Електорвоз които харесах без чип, но с интрфейс и ще го чипирам. Така е по лесно. :good:
Начесах си крастата и ми се разказа..............
Мисля да направя снимки на Локовете и тнт през тези почивни дни и да ги кача. Незнам нова тема ли да изпраскам ???
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия