Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
22 Май 2012, 18:55:50 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Помощ при направата на река и водопад  (Прочетена 2295 пъти)
Maktub
Сделки: (1)
Hero Member
Публикации: 660

N - IV, V; София

Профил
« Отговор #15 -: 22 Април 2008, 21:45:55 »

Почти ама не точно... :D

Eeeeeee, ама все пак "почти"...  намигване  голяма усмивка

Мерси за инфото – разбрах каква била работата, само че едва ли си струва за един водопад да се купува такъв агрегат, ще стане хептен скъпо това хоби  голяма усмивка

Ще му търся друго решение, когато му дойде времето.
Активен
NoHaB
Сделки: (7)
Sr. Member
Публикации: 254

N-Scale-Плевен-Стремеж към 5-та и 6-та епоха...

Профил
« Отговор #16 -: 22 Април 2008, 22:32:31 »

Ми то струва 5-6 лева ,а пръчките са некви стотинки ,пък и може да се използва за много други неща...

Аз не съжалявам че си взех ,  даже се кефя... голяма усмивка
Активен
Maktub
Hero Member

N - IV, V; София

Профил
« Отговор #17 -: 23 Април 2008, 04:33:00 »

Ооооо, мислех, че цената му е много по-висока!!! Тия дни съм го поръчал  намигване
Активен
NoHaB
Сделки: (7)
Sr. Member
Публикации: 254

N-Scale-Плевен-Стремеж към 5-та и 6-та епоха...

Профил
« Отговор #18 -: 23 Април 2008, 13:40:26 »

Ооооо, мислех, че цената му е много по-висока!!! Тия дни съм го поръчал  намигване

То ги има във всяка втора железария...
Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7509

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #19 -: 23 Април 2008, 13:43:07 »

Мактъб , ако не ти дойде до срещата , ще го видиш на живо , че сега ме мързи да търся снимка из нета...Притесняваме ,че май пак не си наясно точно за кво иде реч , съдейки по реакцията ти! голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
 намигване
Активен
Maktub
Hero Member

N - IV, V; София

Профил
« Отговор #20 -: 24 Април 2008, 07:05:51 »

Май има такова нещо  :D ОК, благодаря  усмивка
Активен
muncho
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #21 -: 20 Юни 2009, 14:29:02 »

Така,сега ще споделя с вас нещо ,което току що използвах.За направата на вода. След като сте оформили дъното /езеро/или корито на река  - по желание може да боядисате или наредите камъчета - закрепвате отгоре това  http://www.conrad.de/goto.php?artikel=211909   изрязано с формата на водната площ.За да предам дълбочина на моето езеро ,боядисах дъното с тъмносиня боя.И щото е "дълбоко" не съм слагал камъчета. След което се използва това  http://www.conrad.de/goto.php?artikel=240825 . Има различни разфасовки .Това е желеобразна маса,която се поставя в някакъв съд/джезве или канче/ и се разтапя при температура 160-170С.Не трябва да завира Категорично не!.И заливате предварително подготвената водна площ.Става перфектно и много реално.
  .
 Езерото е около 30 х 10 см . и използвах около 100 мл.Извинявам се за качеството на снимката,но фотото ми е на ремонт.Скоро Ще сложа снимки в темата за моя макет.
Спокойно с този материал може да се правят и водопади,защото позволява да се нанася и по вертикална повърхност с четка за рисуване ,или каквото имате.По същия начин -с четка се оформят и вълните.В комплекта има и нещо подобно на бяла боя,с което може да боядисате гребена на вълната.Може да закрепите и корабче или лодки преди да се е втвърдило.Въобще става много яко.Даже сега се чудя къде да измисля и едно поточе на макета ,направо супер се изкефих... голяма усмивка След употреба съда който сте използвали за разтопяване на "водата",лесно се почиства от остатъците,измива се и не се поврежда въобще.
« Последна редакция: 20 Юни 2009, 14:49:06 от muncho » Активен
pach
Сделки: (22)
Hero Member
Публикации: 7509

TT-идеалният мащаб! BGTT, БДЖ,

Профил WWW
« Отговор #22 -: 22 Юни 2009, 08:37:12 »

Одобрявам!
Съдейки по технологията, имам подозрения, че това е същата "течна" пластмаса дето точно с пистолетите я топим - и тя не трябва да надвишава тази температура...
Тия дни ще пробвам - пръчки за топлопистолет имам доста, та ще видим ние тая работа  хитрец
Мунчо , оправяй си фотото по-бързо, че не знаем до къде си докарал макета!?
 голяма усмивка голяма усмивка голяма усмивка
Активен
eurostar
Сделки: (10)
Hero Member
Публикации: 582

N-scale, Era V+

Профил WWW
« Отговор #23 -: 22 Юни 2009, 13:00:42 »

...След което се използва това  http://www.conrad.de/goto.php?artikel=240825 . Има различни разфасовки. Това е желеобразна маса,която се поставя в някакъв съд /джезве или канче/ и се разтапя при температура 160-170С. Не трябва да завира Категорично не!. И заливате предварително подготвената водна площ. Става перфектно и много реално...

Искам да питам какви са точно предимствата на това желе пред безцветния автолак, че струва 8 пъти по-скъпо? А също и за колко време се втвърдява след изливане?
Активен
muncho
Сделки: (8)
Hero Member
Публикации: 1215

НО - Радост за всяко око

Профил
« Отговор #24 -: 22 Юни 2009, 14:05:22 »

Скъпо е да го вземат мътните... примигващ.Като го гледам,имам усещането че след като се сложи не се втвърдява толкова,колкото е твърдо в опаковката.Не че е лошо.За 15-20  мин.се втвърди.Спокойно можеш да си оформиш вълни,едно-друго...без да бързаш.Ако някъде е по-малко,като се добави,въобще не личи ....
А за топлите пистолети....ако се намери безцветна пръчка пластмаса,не бяла...и на мен ми се струва ,че няма да има голяма разлика.На мен ми трябваше  малко,затова се набутах....25 кинта дъвча дъвка в несвяст
Активен
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  

Отиди на: