NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

Публикации: 254
N-Scale-Плевен-Стремеж към 5-та и 6-та епоха...
|
 |
« -: 21 Декември 2007, 20:43:32 » |
|
Имам нужда от помощ при това как да направяпеката и водопада на макета си .Искам алтернативни решения освен течния лак за дърво ...  и да стане по тънко 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
emilchaushev
КЖМ - България
Сделки:
( 0)
Sr. Member

Публикации: 449
N scale 1:160
|
 |
« Отговор #1 -: 06 Януари 2008, 16:19:54 » |
|
Ето един линк. Дадени са доста методи на правене на вода- течаща, стояща и т.н., както и класификация на материали и методи на правене: http://www.aglasshalffull.org/article-model-water.htmlПод Снимките има NEXT- за следващи снимки.. Доста е интересно И дано разбирате английски!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
eurostar
Сделки:
( 10)
Hero Member

Публикации: 582
N-scale, Era V+
|
 |
« Отговор #2 -: 06 Януари 2008, 17:52:19 » |
|
Това е едно от нещата, които и мен ме плашат, въпреки, че вече съм правил един път река. На страницата на Woodland scenics има видео демонстрации, кое как се прави. Виж ги, ако искаш в секцията How to Demos: http://www.woodlandscenics.com/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #3 -: 13 Януари 2008, 12:19:44 » |
|
Аз реката най лесно ще я направя ама водопада е труден... Мерси за линковете но не ми помогнаха...тъи като не знам от къде мога да закупя това дето се моделира водопада с него ,пък и си мисля че тъй като е на водна основа може да се полепват прах и мръстия по него и да стане грозно... Ще го мисля по нататък...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3684
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #4 -: 13 Януари 2008, 14:33:52 » |
|
В каталога на "Конрад" има поне 10 продукта за направата на водопади и реки. За който разбира немски пък има "Мнението на експерта" със съвети по темата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
muncho
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1215
НО - Радост за всяко око
|
 |
« Отговор #5 -: 13 Януари 2008, 18:43:24 » |
|
В каталога на "Конрад" има поне 10 продукта за направата на водопади и реки. За който разбира немски пък има "Мнението на експерта" със съвети по темата.
http://www.conrad.de/goto.php?artikel=242857 ,за тези ли става въпрос?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Vlado
КЖМ - България
Сделки:
( 2)
Hero Member

Публикации: 3684
HO | IV, V, VI | БДЖ София
|
 |
« Отговор #6 -: 13 Януари 2008, 19:00:13 » |
|
Това е едно от многото. Вземи хартиения вариант на каталога (дават се безплатно) от най-близкия магазин на "Конрад" и на стр. 185 и 200 ще намериш това, което ти трябва. А ако случайно пазиш по-стари каталози, почти съм сигурен, че в някой от тях имаше и практически съвети от корифея им кое как се прави и т.н.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #7 -: 20 Април 2008, 19:32:32 » |
|
Готово решението е намерено... Боядисахме хартията със синьо и отгоре го отляхме със пистолет за топло лепило стана трепач... Снимка тук-->> http://www.bgphoto.net/photos/30573/o633443189627790000.jpg
|
|
|
|
« Последна редакция: 20 Април 2008, 20:10:57 от NoHaB »
|
Активен
|
|
|
|
Maktub
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 660
N - IV, V; София
|
 |
« Отговор #8 -: 21 Април 2008, 03:30:36 » |
|
Добре е станало, на мен ми харесва. Наскоро си мислех дали няма да се получи с прозрачен силикон - отдолу основата също се боядисва, а отгоре се нанася тънък слой силикон, който се оформя в "бурна вода"....
|
|
|
|
« Последна редакция: 21 Април 2008, 20:44:32 от Maktub »
|
Активен
|
|
|
|
NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #9 -: 21 Април 2008, 07:54:05 » |
|
Добр е естанало, на мен ми харесва. Наскоро с имислех дали няма да се получи с прозрачен силикон - отдолу основанта също се боядисва, а отгоре се нанася тънък слой силикон, който се оформя в "бурна вода"....
. Не става защото силикона се цапа много бързо и трябжа да се чисти постоянно а е трудно...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jopeto
Сделки:
( 12)
Hero Member

Публикации: 620
|
 |
« Отговор #10 -: 21 Април 2008, 18:11:18 » |
|
За това не се бях сетил с топлия пистолет. Ама е станала страхотно! Мислех си за епоксидна смола, но нискокачествените смоли жълтеят. ??? А иначе скоро си купих комплектче на Bush - пшеница, оран, ливада и вода. Всичко останало е страхотно (хубаво че ще ми трябват), но водата е пълна измама - оказа се само листче с напечатани вълни. Дето мога да си го на правя на принтера. Няма го прозрачния обен. Да не се прецакате да си купите комплекта само заради водата!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Tatcho
Сделки:
( 14)
Sr. Member

Публикации: 260
Епоха II-V Н0
|
 |
« Отговор #11 -: 21 Април 2008, 18:36:53 » |
|
Страхотна е станала водата. Идеята е много добра с лепилото.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
KRAKOMOBILA
Сделки:
( 8)
Hero Member

Публикации: 1935
46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
|
 |
« Отговор #12 -: 21 Април 2008, 19:20:13 » |
|
И на мен ми харесва, доста реалистично е станало. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Maktub
Сделки:
( 1)
Hero Member

Публикации: 660
N - IV, V; София
|
 |
« Отговор #13 -: 21 Април 2008, 20:51:14 » |
|
Боядисахме хартията със синьо и отгоре го отляхме със пистолет за топло лепило стана трепач...
А можеш ли да дадеш малко повече информация за технологията, защото не съм запознат добре... Доколкото разбрах, основата от хартия и Ц-200 я боядисваш в синкави оттенъци и после я разтапяш с пистолет за горещ въздух с което лепилото се разтапя и придобива въпросния вид?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
NoHaB
Сделки:
( 7)
Sr. Member

|
 |
« Отговор #14 -: 22 Април 2008, 08:15:55 » |
|
Боядисахме хартията със синьо и отгоре го отляхме със пистолет за топло лепило стана трепач...
А можеш ли да дадеш малко повече информация за технологията, защото не съм запознат добре... Доколкото разбрах, основата от хартия и Ц-200 я боядисваш в синкави оттенъци и после я разтапяш с пистолет за горещ въздух с което лепилото се разтапя и придобива въпросния вид? Почти ама не точно... :D Пистолета не е за топъл въздух а за топло лепило...(такива се продават и във Конрад) те са със специални "пръчки" които се слагат във пистолета и той ги разтопява и ги прави на тънка лента... Става доста твърдо като изсъхне и не се цапа... Има различни видове "пръчки" - бели , жълтеникави , прозрачни и т.н... Отлива се водопада върху чиния после се отлепва и се лепи пак със това лепило....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|