Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Как да си направя светофори?
staff123:
Да, има. В каталога на Conrad са под името Duo-LED. Има и SMD такива. RGB-SMD LED или нещо такова.
tonivo33:
В магазините за електронни компоненти има точно такива-3мм светодиоди с две светлини(червена и зелена),само че трябва да сменяш поляритета на светодиода за да светят червено или зелено
XRISTO:
Е-е-е, респект Pach, железен както винаги! :hi: :hi: :hi:
Откога си търся батерийки за винтоверта, навсякъде по 5-6 лева, а тук са по 3,50 (на 18 волта е и ще са ми нужни 15 парчета :spiteful:):
http://www.kuzmovelectronics.com/site/magazin/index.php?searchStr=L272D&act=viewCat
Огромно благодаря за линка! :good:
pach:
--- Цитат на: Аркадий Кузнецов link=topic=1568.msg30307#msg30307 date=1256546527 ---Съществува ли светодиод, който да свети в 2 или повече цвята (най-вече червено и зелено) или да ползвам светловоди? :unsure:
--- Край на цитат ---
Любо в Комет в момента имат всякакви двойни светодиоди включително и червено / бели . Само синьо бели още не са си сложили на показното табло (пазете си очите, че са ярки като лазери, заради лупите им...) , но по принцип са станали дистрибутори на нова фирма за производство на светодиоди.
Имат и RGB-светодиоди и други "екзотики".
Проблема е че тези двуцветните макар и за SMD-монтаж са малко по-едрички , а именно 2,5 х 2,5 мм , но пък са страшно удобни за всичко.Иначе има дори вече в корпус 0402 - това е възможно най-малкият корпус в конвенционалната електроника в момента (не е военна и космическа...) а именно 0,5 х 1,2 мм :blink: но са едноцветните де.-..
Христо внимавай с акумулаторните батерии - правят се страшно много ментета включително и в България.Пе******те се изхитряват да купуват термошлаух с готови надписи и "правят" акумулатори със всякакъв капацитет (според надписа на термошлауха)!!! :angry: :angry: :angry:
Акумулатори е хубаво или да се взима един за проба или на живо...
Високата цена вече не е определяща за качествен акумулатор, така че остава преценка на теглото - ментетата са леки като перца (тоест нямат голям капацитет).
Трябва да се купуват само от проверени търговци (не всички взимат китайски и побългарине ментета) или да се пробва с малки количества и едва тогава купавайте повече.
Това стана като алкохолните ментета праз 90-години!!! :diablo:
Стойко термошлаух се продава във всичкки електронни магазини (включително и мрежовите) като според размера им ( от 2 до 45 мм) струват стотинки на метър.
Черните са по-евтинки от белите , но и по това вече се изравняват.
Ivo Nedkov:
Моите светофари са вече готови :dance1: и както обещах ето и снимка:
Ето и какви подобрения съм направил: :)
- задната страна на светодиодите съм запълнил с черен силикон и така спойките не се виждат;
- от пластмаса съм направил квадратна основа за светофара;
- горната част на светофара е боядисана черна, а основата и стълба са бели;
Ето и две снимки за сравнение между оригинално светофарче и направен от мен:
Ако някой има въпроси, може да пита... :yes:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия