Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Въздушен и сухопътен парад за 6 май в София!

<< < (3/10) > >>

Der Hetzer:

--- Цитат на: zazo link=topic=1598.msg23494#msg23494 date=1240319751 ---Прекрасно знам, че Адолф Хитлер е роден на 20 април, знам и колко хора са пострадали от неговия режим, пределно ясно ми е и темата за холокоста как се преекспонира и употребява за щяло и нещяло. Изобщо не разбирам защо трябва тая тема да се повдига регулярно. Що не си говорим за Камбоджа и мракобесията дето ги е свършил Пол Пот там. Пиночет също не е като да няма фенове.

--- Край на цитат ---

Очевидно защото не сме така добре запознати с творчеството на лицето Пол Пот, както и неговите идейно-политически постулати   :stop:

Друг е въпроса, че има една стара българска поговорка, която гласи "Душманите на нашите душмани са наши приятели"  :yes:

Живял някога Глупакът Ханс в малко китно селце, близо до град Оберхаузен провинция Северен Рейн-Вестфалия, област Рур. Живял си там Ханс в бяла спретната къщурка с черни греди досущ като къщичка от каталога на Faller. Ханс бил женен за Бригитхен, която въпреки че била една глава по-висока от него, на тежест го докарвала с 35 килограма повече, краката и били мощни като колоните на Акропола и косата и била сплетена на две дълги сламеноруси плитки, тя се справяла отлично със задължението си всяка сутрин да издоява няколкото крави, които тяхното малко лично стопанство притежавало. Освен това Ханс много я обичал и двамата живеели щастливо и задружно. Нещеш ли, тяхната прекрасна и спокойна идилия, била нарушена от започването на войната. За зла участ, обявената всенародна военна повинност не подминала и Ханс, който бил призован да служи в армията. Съблякъл Ханс яркозеленият 3/4-ти панталон, сменил белите чорапки от овча вълна с черни подковани ботуши, свалил шапката с перо от див фазан и на нейно място сложил каска с две светкавици (подобни на онези от енергото). Връчили му и шмайзер. Надигнал се Ханс на пръсти, целунал като за последно могъщата Бригитхен, заръчал и да се грижи добре за тяхното стопанство и тръгнал. Зачислили го в един курортен център, който не бил точно курортен, а най ми бил център за превъзпитаване на престъпници, крадци, лихвари, кожодери и други подобни народни изедници и паразити. Задачата на Ханс била да ги наглежда да не се крадат помежду си, да не бягат, както и стриктно да бъдат обучавани да работят - нещо, което до този момент не били правили. Зачислили му да създава трудови навици на Соломон Анжел, Гад Зееви, Майкъл Капустин и Стефчо Софияански, с условието на пълна безотчетност, в смисъл, че ако не са послушни, може да ги изпуца със шмайзера, като после трябва да представи телата им на своя фелдфебел. И без това било време на война, суровините не достигали и никой не искал с данъците на немския народ да бъдат хранени разни мързеливци. Както може и да се очаква, четиримата хубостници отказали да работят, а за капак на всичко Стефчо се изхилил мазно със жабешката си усмивка в лицето на побеснелия Ханс и заявил, че те никога не са работили и няма да работят. Замислил се Ханс, дали е удачно да бъдат хранени тези паразити, след като няма никаква полза от тях, пред очите му изплувал и образа на неговата любима Бригитхен, от която той бил откъснат и страдал за нея, замислил се за това, как неговата възлюбена изнемогвайки от работа без него продължава да плаща данъци, с които да бъдат хранени тези четиримата, след което поставил ножа на дулото на шмайзера и ги щиковал. Представил труповете на пряко командващия го фелдфебел, отчислили му ги по ведомост, след което ги сложили в една фурна за да ги изпърлят и да не заемат място - и дим да ги няма през комина. Също както Ханс, подобна съдба имали и Дитрих от Майнхайм, Уве от Брауншвайг и Торстен от Висбаден. Такива били времената - който не работи - не трябва да яде. В последствие Ханс, Дитрих, Уве и Торстен били обвинени като най-кръвожадните чудовища, а обвиненията били 6 милиона лъжи, но от които за някои имало доста солидна финансова изгода и до наши дни, а всеки дръзнал да ги нарече "крадци", "измамници" или "моше-ници", моментално му било лепвано "срамно и позорно" петно, бивайки оприличен на Ханс, Дитрих и Торстен  :yes:

Vlado:
Нека и аз да кажа нещо по въпроса:
Br118, официално те предупреждавам, че ако оттук насетне видя в този форум дори и една провокативна дума от твоя страна насаждаща омраза, прокламираща фашистка или каквато и да е друга античовешка идеология или каквато и да е друга реч, встрани от любимото ни хоби и търсеща цели встрани отново от любимото ни хоби, лично и без да се съобразя с който и да е било друг ще те банна и окото ми няма да мигне, пък дори и това да коства модераторските ми права и целият форум единодушно ме изрита не само от сайта ами и от жп моделисткото общество!!!
Никога, в никой случай АЗ няма да допусна повече този форум и сайт да се мърси с мерзки сквернословия и античовешка, фашиизирана реч, идеология или каквото и да е било друго.
Ако цениш всички членове на този форум ще спреш и ще разпространяваш по-горе казаните провокации и пасквили някъде другаде, но НЕ И ТУК! В противен случай мястото ти не е сред нас! Залагам целия си авторитет като моделист и модератор в този форум, за да спра това безумие и ще бъда безкомпромисен, пък ако ще това да ми струва всичко!  :angry2: :comando:

Der Hetzer:
Спокойно можеш да си запазиш модераторските права, мястото в цялото жп моделистко общество, авторитета на моделист и модератор и всичко което ти е най-ценно. Просто ми изтрий регистрацията, аз няма да се сърдя  :drinks:

С най-добри чувства  :hi:

Vlado:
Не искам да ти трия регистрацията, но просто спри с тези твои приказки! Ценя те като моделист, като се видим на живо си и страхотен събеседник, но, извинявай, личните ти пристрастия към една или друга партия, идеология или личност са си твой и само твой проблем и избор и МОЛЯ ТЕ не ни занимавай повече с тях! ТУК Е МЯСТО ЗА ЖП МОДЕЛИЗЪМ И САМО ЗА НЕГО и ако обичаш съобрази се с това!

CaLLlo:
изтрито

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия